Wednesday, November 21, 2012

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ - Η Βρετανία συλλαμβάνει συνεχώς χρήστες του διαδικτύου

The UK government has arrested Facebook and Twitter users for posts that are recognized as offences.Να πως ισχυροποιούνται και νομιμοποιούνται οι σύγχρονες κυβερνήσεις, και πώς καταργείται διαπαντός η ελευθερία του λόγου. Η Βρετανική αστυνομία έχει συλλάβει ήδη αρκετούς χρήστες τουFacebook και του Twitter έπειτα από κατηγορίες για δημοσίευση αναρτήσεων οι οποίες «στοιχειοθετούν (σύμφωνα με το βρετανικό ποινικό σύστημα) αδίκημα». 

Και όλα αυτά παρά την αντίδραση της κοινής γνώμης και την ευθεία απειλή στην έννοια της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο.

Δημοσίευμα του δημοσιογραφικού δικτύου 
press.tv που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr αναφέρει ότι εκατοντάδες άτομα στη Βρετανία διώκονται ποινικά κάθε χρόνο για διαδικτυακές αναρτήσεις, tweets, κείμενα ακόμη και emails που εμπίπτουν στις κατηγορίες του Βρετανικού δικαίου ως απειλητικά, απρεπή, ή επιθετικά.
Πρόσφατα, νεαρός άντρας συνελήφθη για την ανάρτηση μηνύματος στο Facebook που καταδίκαζε τους Βρετανούς στρατιώτες στο Aφγανιστάν: 
“Οι στρατιώτες σκότωσαν, βίασαν και έβλαψαν αθώους Αφγανούς πολίτες. Οι Βρετανοί στρατιώτες πρέπει να πεθάνουν και να πάνε στη κόλαση,” έγραφε το μήνυμα.

Νωρίτερα στην εβδομάδα που διανύουμε, ένας άντρας συνελήφθη για ανάρτηση που φέρεται σύμφωνα με τις αρχές ότι προσέβαλε την ημέρα μνήμης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Τα στατιστικά δεδομένα είναι αποκαλυπτικά. Τα στοιχεία που δίνει το 
Associated Press δείχνουν μία σταδιακή αύξηση των διώξεων στη Βρετανία για διάφορα συναφή «αδικήματα»: από 1.263 άτομα το 2009 σε 1.843 άτομα το 2011.

Επίσης σημαντικό είναι να προσθέσουμε ότι τα θύματα αυτών των νεοταξικών διώξεων είναι κυρίως νεαρά άτομα και έφηβοι, οι οποίοι πληρώνουν για ολόκληρή τη ζωή τους ένα μικρό σχόλιο στο διαδίκτυο.

Ο Μεγάλος Αδελφός ισχυροποιείται. Η ελευθερία του λόγου είναι στο απόσπασμα, και κύριος στόχος της νέας τάξης είναι το πνίξιμο των φωνών που αντιστέκονται και υψώνουν ανεξάρτητα το «ανάστημά» τους...

pentapostagma.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails