Thursday, November 22, 2012

Φοιτητές ΑΠΘ: "Το πανεπιστήμιο τελεί υπό το κράτος βίας και τρομοκρατίας!"


Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρό της και την κοινοποιούν στον πρύτανη, τον κοσμήτορα και τον Σύλλογο Διδακτικού Προσωπικού, καταγγέλλουν εικόνες «ανομίας» και «χουλιγκανισμού», καθώς και συγκεκριμένα περιστατικά βίας στο χώρο της ΝΟΠΕ του ΑΠΘ, από «ενδοπανεπιστημιακούς υποκινητές φαυλότητας, που εκβιάζουν πρόσωπα και θεσμούς», εξαιτίας των οποίων, όπως αναφέρουν, αποθαρρύνεται οποιαδήποτε ακαδημαϊκή διαδικασία και καθίσταται πλέον η κατάσταση στο πανεπιστήμιο «μη διαχειρίσιμη».

Αναφέρουν ότι οι φοιτητές της Νομικής φοβούνται να μιλήσουν, ακόμη και να προσεγγίσουν το πανεπιστήμιο, ειδικά τις βραδινές ώρες, ενώ όσοι προσπαθούν να δώσουν εθελοντικά λύση στο θέμα των σκουπιδιών δέχονται απειλές και ύβρεις.
Παρατίθεται και περίπτωση Κύπριου φοιτητή που νόσησε εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών και διέκοψε προσωρινά τις σπουδές του.
«Είμαστε μάρτυρες ενός οργίου βίας. Το μαχαίρι έφτασε πραγματικά στο κόκαλο, είναι καιρός να αφήσουμε κατά μέρος την προσχηματική γλώσσα.
Το ΑΠΘ και η Νομική Σχολή τελούν υπό το κράτος της βίας και της τρομοκρατίας που ως μορφή πολιτικής δραστηριότητας λέγεται φασισμός. Δεν χωρούν μισόλογα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή και υποστηρίζεται ότι όταν παραβιάζεται η λειτουργία του πανεπιστημίου από μια ομάδα ανθρώπων που, είτε διεκδικούν δίκαια τα αιτήματα τους είτε όχι, πρέπει να εξασφαλιστεί και το δικαίωμα στην πλειοψηφία να συνεχίσει το δικό της αγώνα.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του τμήματος Νομικής, Νικόλαος Μπιτζιλέκης, στον οποίο εστάλη πρωταρχικά η επιστολή, δήλωσε ότι η ομάδα των περίπου 35 φοιτητών του κατήγγειλαν περιπτώσεις ερασμιακών φοιτητών, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους φοιτητές που υπογράφουν την επιστολή ο οποίος έχει πρωτοστατήσει σε κινήσεις ενάντια σε καταλήψεις σε σχολές, δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του και αναγκάστηκε να μείνει σε ξενοδοχείο για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο εντοπίστηκε και εκεί, ενώ δέχθηκε υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό του.
«Υπήρξαν περιστατικά με κουκουλοφόρους που εισήλθαν στη σχολή και προκάλεσαν καταστροφές, και εν τη παρουσία μου. Υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα ανομίας και βίας στο ΑΠΘ, που τελευταία έχει ενταθεί λόγω του ελλείμματος διοίκησης και φύλαξης, εξαιτίας της κατάληψης των εργολαβικών υπαλλήλων» ανέφερε ο κ. Μπιτζιλέκης και πρόσθεσε ότι συγκεκριμένοι πυρήνες, σε συνεργασία με φοιτητές προσπαθούν να ισχυροποιήσουν τις καταλήψεις και να εναντιωθούν σε πρωτοβουλίες καθαριότητας.
Στην επιστολή αναφέρονται και τα συγκεκριμένα περιστατικά: «Στις 12/11 και ώρα 12:10μμ στον χώρο του φουαγιέ της ΝΟΠΕ εισέβαλλαν κουκουλοφόροι, άλλοι φορώντας κράνοι και έχοντας σιδερογροθιές έσπασαν ότι βρήκαν στο φουαγιέ και χτύπησαν με βία 3 φοιτητές οι οποίοι προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από όπου μπορούσαν καθώς η πόρτα που οδηγεί στους πίνακες ανακοινώσεων είναι κλειδωμένη λόγω των σκουπιδιών.
Ένα ανθρωποκυνηγητό ενώπιον εκατοντάδων φοιτητών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κυλικείο. Στις 13/11 πρωινές ώρες και πάλι μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα ανέβηκε στον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής, έσπασε ότι βρήκε στο διάδρομο, σκόρπισε σκουπίδια, χτύπησε 2 άτομα τα οποία προσπάθησαν να βρουν διαφυγή στις τουαλέτες και εγκλωβίστηκαν».
Σημειώνεται, ότι μόλις πριν δύο μέρες, καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ δέχτηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό από ομάδα φοιτητών, επειδή προσπάθησαν να απομακρύνουν τα σκουπίδια από τον χώρο τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας φοιτήτριας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails