Friday, March 22, 2013

Με καλάσνικοφ τρομοκρατούν οι "ευπαθείς Ρομά" τους κατοίκους της Μεσσηνίας!



Έκτακτη συνέλευση στην πλατεία του χωριού, πραγματοποίησαν εχθές το βράδυ οι κάτοικοι του Άρι Μεσσηνίας, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους σχετικά με τη διαρκώς... 

αυξανόμενη εγκληματικότητα μελών της λεγόμενης «ευπαθούς» ομάδας, στην περιοχή τους, αλλά και στην τρομοκρατία που υφίστανται, με συνεχείς ριπές από καλάσνικοφ τη νύχτα. Στη συνέλευση αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι συλλαλητήριο με τη συμμετοχή κατοίκων και άλλων χωριών της περιοχής που πλήττονται από την τσιγγάνικη παραβατικότητα.

Αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία»: «Την ημέρα του Καλαματιανού Καρναβαλιού, σημειώθηκαν αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στον Αρι, την Ασπροπουλιά, το Πλατύ, τα Αρφαρά και τη Μικρομάνη, τα οποία οι ντόπιοι αποδίδουν κυρίως σε τσιγγάνους. Τη Δευτέρα ξεσηκώθηκαν όλοι οι κάτοικοι του Αρι από πυροβολισμούς και ριπές από καλάσνικοφ, όπως λένε, κατά τη διάρκεια γλεντιού σε τσιγγάνικο σπίτι κοντά στην πλατεία. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και αποφασίστηκε να διεκδικήσουν τη λύση του προβλήματος απαιτώντας την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας. Αναφέρει το ψήφισμά τους: «Κατά τη γνώμη μας οι δράστες είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους για να αποδεχτούν μοιρολατρικά την κατάσταση και να μη διαμαρτυρηθούν. Αυτό όμως είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, διότι οι κάτοικοι αφυπνίστηκαν, συσπειρώθηκαν, και αν δεν πάρει μέτρα η Πολιτεία είναι έτοιμοι για όλα». Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως τελευταία υπάρχει κατακόρυφη αύξηση της παραβατικότητας. Αναφέρονται περιστατικά κλοπών σε σπίτια, αγροικίες, χωράφια και στάβλους, περιστατικά φθοράς ιδιωτικής αλλά και δημόσιας περιουσίας, καταστροφής αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ. Γίνεται λόγος ακόμα και για περιστατικά προπηλακισμού ηλικιωμένων του χωριού. «Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες», προειδοποιούν οι κάτοικοι, οι εκπρόσωποι συλλόγων και ο πρόεδρος Αθανάσιος Μπρούμας». 

(ΥΓ): Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού και εξωτερικού. Αν υπήρχε κράτος (τι λέμε τώρα…) θα υποχρέωνε όλους αυτούς τους «συντρόφους» να πάνε να μείνουν μια βδομάδα στις πληγείσες περιοχές, για να νιώσουν στο πετσί τους τι εστί φόβος και τρόμος!

ethnikismos.net/

http://enwtheite.blogspot.gr/2013/03/blog-post_91.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails