Monday, April 8, 2013

Απάλλαξαν με τροπολογία τους τραπεζίτες που έδιναν παράνομα δάνεια στα κόμματα


Ένα πολιτικό σκάνδαλο που απλά αναδεικνύει την ποιότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και την διαπλοκή μεταξύ πολιτικών κομμάτων (όλων των πολιτικών κομμάτων που είχαν πάρει δάνεια από τις τράπεζες που σημαίνει ότι πλην Ανεξάρτητων Ελλήνων και Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή) έγινε πραγματικότητα:

Κατατέθηκε στην Βουλή και έγινε δεκτή, παρ'ότι εκπρόθεσμη, τροπολογία που απαλλάσσει από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τα πολιτικά κόμματα πέρασε η κυβέρνηση κατά την ψηφοφορία νομοσχεδίου για τις επενδύσεις την περασμένη εβδομάδα.
Η τροπολογία  κατατέθηκε εκπρόθεσμα από τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη Χριστογιάννη, Δημήτρη Τσουμάνη και Διονύση Σταμενίτη, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Έτσι δόθηκε και άλλοθι στα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν δανειοδοτηθεί (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) ότι "δεν γνώριζαν" και γι αυτό τον λόγο δεν αντέδρασε. Με την τροπολογία ακυρώνονται οι έρευνες για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων που έχουν ξεκινήσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης και η απόδοση δικαιοσύνης για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ άνευ οποιασδήποτε κάλυψης στα κόμματα.
Την ώρα που κατάσχονται σπίτια και αυτοκίνητα πολιτών για χρέη μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ στην εφορία, τα κόμματα της διαπλοκής καλύπτουν τους ενόχους της παράνομης δανειοδότησής τους!
Πάντως - και κατίπον εορτής - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΖΙΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η υποβολή της συγκεκριμένης τροπολογίας έγινε πέντε λεπτά πριν λήξει η ψηφοφορία στη Βουλή όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται, και ασφαλώς, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, από τρεις βουλευτές της ΝΔ, τους κ.κ. Τσουμάνη, Σταμενίτη και Χριστογιάννη. Με αυτόν τον τρόπο, τα δάνεια που έδωσαν οι κομματικές διοικήσεις των τραπεζών ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες. Την ίδια ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη σύνταξη, το μισθό, την παιδεία, την υγεία, βρίσκει τρόπους ν’ αθωώνει υπευθύνους».
Στη συνέχεια στην ανακοίνωση προστίθεται: «Αυτή η σκανδαλώδης κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να ακυρώσει τη διερεύνηση της τραπεζικής δανειοδότησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχει ήδη ξεκινήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι έχουν ήδη καλέσει τους οικονομικούς υπευθύνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξεταστεί η υπέρογκη και χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις δανειοδότηση των δύο κομμάτων από σειρά τραπεζών (Αγροτική, MIG, κλπ). Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό αυτή τη σκανδαλώδη κυβερνητική μεθόδευση και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα για την ακύρωσή της. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να επιστραφούν τα δανεικά από τα κόμματα και να εξεταστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όσων συνέπραξαν σε διαβλητές μεθοδεύσεις».
Φυσικά αν επέτρεπαν τον ποινικό κολασμό, υπήρχε ο "κίνδυνος" οι διοικήσεις των κρατικών τραπεζών που είχαν δώσει τα δάνεια να "κελαηδούσαν" για το ποιοι τους έπαιρναν τηλέφωνο και τους επέβαλαν την δανειοδότηση, ενώ από την άλλη θα μπορούσαν να πάνε φυλακή για απιστία ιδιώτες τραπεζίες πυο καθημερινά πρωταγωνιστούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, σίγουρα, όχι με θετικό τρόπο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails