Wednesday, July 2, 2014

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ BROOKINGS: ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ Ο MISTERTSIPRAS


Γράφει ο Αντίοχος.

Συνέντευξη στην καθεστωτική «Καθημερινή της Κυριακής», έδωσε ο (Τούρκος, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία στην περίπτωσή μας…) αντιπρόεδρος του γνωστού ιδρύματος Brookings(των διεθνών τοκογλύφων…) και πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κεμάλ Ντερβίς.

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα (που είναι από πολύ πιθανό έως σίγουρο…), πλέκοντας το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «ισχυρή», «νομιμοποιημένη» και «πειστική» αντιπολίτευση, ενώ υποστήριξε ότι τυχόν νίκη του δεν θα απειλήσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Ιδού: 

«Και το γεγονός ότι υπάρχει μια ισχυρή και νομιμοποιημένη αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά θετικό για την Ελλάδα. Ξέρετε, η σταθερότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη συνέχιση της παραμονής στην εξουσία μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης. Σταθερότητα σε μια κοινωνία σημαίνει σχετικά ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κράτους δικαίου. Οπότε, ναι, είναι πιθανό να διεξαχθούν εκλογές στο βραχυπρόθεσμο μέλλον και θα κερδίσει είτε η κυβέρνηση είτε η αντιπολίτευση, αλλά δεν το βλέπω αυτό απαραίτητα ως αστάθεια. Αντιθέτως, αν δεν υπήρχε πειστική αντιπολίτευση, αυτό θα αποτελούσε μεγαλύτερη πηγή αστάθειας».

Ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» επέμεινε και ο άνθρωπος των διεθνών τοκογλύφων επανέλαβε τους ύμνους του προς το παρδαλό συνονθύλευμα και τον misterTsipra προσωπικά, τον οποίο χαρακτήρισε «ευέλικτο» (δηλαδή πειθήνιο στις βουλές των τοκογλύφων…): 

«Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Brookings, μπορώ να σας πω ότι πήγε πολύ καλά. Έκανε μια πολύ καλή ομιλία. Επίσης, άκουσε και έδειξε να είναι ευέλικτος». Κάτι που βρήκα πολύ ενδιαφέρον είναι ότι τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην προεδρία της Κομισιόν. Όχι, φυσικά, λόγω της πολιτικής τους συγγένειας. Αλλά εκλαμβάνω τη στάση του ως ένα σαφές μήνυμα ότι η ελληνική Αριστερά είναι βαθιά ευρωπαϊκή. Είναι μια ένδειξη υποστήριξης των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ευρώπη. Δείχνει σεβασμό στους θεσμούς και αποφεύγει να υιοθετήσει μια ανεύθυνη, λαϊκίστικη στάση. Είμαι Σοσιαλδημοκράτης. Σε κάθε χώρα χρειάζονται μια ισχυρή Κεντροαριστερά και μια ισχυρή Κεντροδεξιά, ενώ θα υπάρχουν φυσικά και μικρότερα κόμματα. Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό πλαίσιο…».

Υπάρχει κανείς που να έχει έστω και μία αμφιβολία ότι αυτός ο αμερικανοκομμουνιστάκος είναι μεγάλη δουλάρα των διεθνών τοκογλύφων και του αμερικανοσιωνιστικού γκαγκστερισμού; ethnikismos.net

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails