Sunday, September 21, 2014

Δεύτερο τάγμα Βούλγαρων εθελοντών στη Νέα Ρωσία: "Ήρθαμε να πολεμήσουμε την αμερικανική δικτατορία"


Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι και δεύτερο τάγμα Ορθόδοξων εθελοντών από την Βουλγαρία κατέφθασε στο Ντόνμπας για να πολεμήσει στο πλευρό των ρωσόφωνων για να πολεμήσει εναντίον των Ουκρανών ναζί και "επειδή δεν θέλουμε να ζήσουμε κάτω από την δικτατορία των ΗΠΑ".
 
Η είδηση από μόνη της επιβεβαιώνει το defencenet.gr ότι η επόμενη "Ουκρανία", θα είναι η Βουλγαρία, καθώς η χώρα βρίσκεται υπό διχασμό. Οι συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι πληθυσμοί απαιτούν κατασκευή του South Stream, και συμμαχία με την ομόδοξη Ρωσία, καθώς η ΕΕ τους έφερε πίκρα, πόνο και φτώχεια.
 
Από την άλλη πλευρά βρίκσεται το πουλημένο στην Δύση βουλγαρικό πολιτικό σύστημα με επικεφαλής τον Μ.Μπορίσφοφ. 
 
Η βουλγαρική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στις 8 Ιουνίου ότι "παγώνει" την συμμετοχή της στον South Stream, μπλοκάροντας ουσιαστικά το έργο αφού είναι η χώρα-"κλειδί" από την οποία το ρωσικό φυσικό αέριο θα όδευε προς τη νότια και κεντρική Ευρώπη ως εναλλακτική οδός σε σχέση με την Ουκρανία.
 
"Εως ότου λάβουμε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σταματάμε την πρόοδο του έργου" ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι.
 
Καταστάσεις που δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε ανάλογες με αυτές της Ουκρανίας, δεδομένης και της πρωτοφανούς και συνεχιζόμενης επί 25 χρόνια τώρα, εξαθλίωσης του βουλγαρικού πληθυσμού.
 
Οι ΕΕ και οι ΗΠΑ επιστράτευσαν το κόμμα GERB του, μέχρι πέρυσι, πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για να "πλαγιοκοπήσει" την  κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι όπως ακριβώς είχαν κάνει το 2008-2009 με το ΠΑΣΟΚ που 'πλαγιοκόπησε' τη ΝΔ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
 
Ο Μπόικο Μπορίσοφ, άτομο του βουλγαρικού υποκόσμου, κατάφερε και αναρριχήθηκε στην εξουσία σε μία πρωτοφανή πολιτική εξέλιξη από αυτές που μόνο στις ταλαίπωρες χώρες του μετακομμουνιστικού παραδείσουν συμβαίνουν.
 
Απόστρατος συνταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών και σωματοφύλακας του Τεοντόρ Ζίβκοφ χρημάτισε δήμαρχος Σόφιας από το 2005 έως το 2009 και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 2009 έως το 2013.
 
Η εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας και σωματοφυλάκων που δημιούργησε στο χαώδες περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού οι  πολιτικοί του αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούνταν ως "βιτρίνα" για παράνομες δραστηριότητες  και εκβιασμούς οι οποίοι τελικά τον ανέδειξαν στον πολιτικό στίβο.
 
Υπό αμερικανικό έλεγχο βρίσκεται και η μουσουλαμνική μειοψηφία, της χώρας με την οποία απειλέιται συνεχώς η Βουλγαρία σε περίπτωση που προχωρήσει στην κατασκευή του South Stream. O oρθόδοξος βουλγαρικός πληθυσμός όμως έχει άλλη άποψη και έτσι εκατοντάδες εθελοντές σπεύδουν να πολεμήσουν στη Νέα Ρωσία κατά του Κιέβου.
 
Ένα Βούλγαρος εθεοντής με το ψευδώνυμο Καμπούλ λέει χαρακτηριστικα: "Πούλησα το αμάξι μου και έδωσα χιλιάδες δολάρια για να βοηθήσω τις οικογένειες του Ντόνμπας, εάν όλοι οι Βούλγαροι αλλά και οι 200000 ρωσικές οικογένειες που ζουν στην Βουλγαρία έκαναν το 1/10 από ότι έκανα, θα έιχαμε ήδη κερδίσει. Πολεμω εναντια της αμερικανική δικτατορίας για μια ελεύθερη Βουλγαρία".
 
Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην Α.Ουκρανία παρά την υποτιθέμενη εκεχειρία, με τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν με βολές πυροβολικού σε δύο περιοχές της Μαριούπολης, με 2A36 Giatsint-B και 2S3 Akatsiya SO-152 (СО-152). 
 
Στα ανατολικά προάστια διεξάγεται μεγάλη μάχη, και συγκεκριμένα στην περιοχή «Πράσινο Νησί» όπου υπάρχει σε εξέλιξη και μεγάλη πυρκαγιά.
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην πόλη Ντιεπροπετροφσκ υπάρχουν 4 βαγόνια ψυγεία με πτώματα ουκρανών στρατιωτών που κανείς δεν φαίνεται να αναζητά. Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για τις σορούς των στρατιωτών της 79ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Το ουκρανικό Επιτελείο στις μάχες του Ιουλίου είχε δηλώσει απώλειες 19 νεκρών και 94 τραυματιών. Η ύπαρξη των βαγονιών όμως και οι μαρτυρίες των κατοίκων δείχνουν ότι πρόκειται για ένα τριπλάσιο τουλάχιστον αριθμό. Οι μητέρες των στρατιωτών ακόμα αναζητούν τα παιδιά τους να τους προσφέρουν μια αξιοπρεπή κηδεία.
 
Στο Λουγκανσκ υπάρχουν παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι μετά από την ανατίναξη με εκρηκτικά του ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου της περιοχής. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης αυτών. Οι ρωσόφωνοι αναφέρουν υπάρχουν ουκρανικές ομάδες δολιοφθορέων, οι οποίες εκπαιδεύονται και κατευθύνονται από δυτικούς μισθοφόρους.
 
Όπως δείχνουν τα γεγονότα η εκεχειρία είναι περισσότερο ένα διάλειμα για τον β΄ γύρο συγκρούσεων. Οι ΗΠΑ ψάχνουν απεγνωσμένα μια γεωπολιτική νίκη είτε στην Ουκρανία, είτε στην Συρία, για να ξαναφτιάξουν το "τσαλακωμένο" γεωπολιτικό τους προφίλ, στα μάτια του πλανήτη. Στο μεταξύ πλησιάζει η ώρα της Βουλγαρίας...
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails