Friday, September 26, 2014

ΕΡΕΥΝΑ ΕΒΕΑ: ΤΟ 55% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


ftoxia
Ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολήν του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ενήλικων ατόμων από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 16- 18 Σεπτεμβρίου 2014, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα που γίνεται εντός του έτους και τα αποτελέσματά τους δείχνουν την απελπισία στην οποία έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος των Ελλήνων η μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.
Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (το 55%) δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, μόνο το 29% εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο όφελος για τον κοσμάκη από τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο φον Αντωνάκης στην ΔΕΘ, ενώ παράλληλα μόνον το 26% των ερωτηθένων θεωρούν εφαρμόσιμα αυτά που υποσχέθηκε ο Τσίπρας.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, μόλις 20% των συμμετεχόντων δήλωσαν αισιόδοξοι, το 61% δήλωσαν απαισιόδοξοι, ενώ στο 19% φτάνει το ποσοστό της αβεβαιότητας.
Να χαίρεται η χουντάρα το… success story της!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails