Saturday, September 20, 2014

«Δούρειος Ιππος» της Γαλλίας ο εβραίος Μοσκοβισί

16:33
19/09/2014
Ως «Δούρειο Ίππο» της Γαλλίας εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτηρίζει τον νέο επίτροπο για  οικονομικά θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, ο Γερμανός ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής, Χανς-Όλαφ Χένκελ.  
 
Σε συνέντευξη του στον ιστότοπο EurActiv.com, ερωτηθείς αν περιμένει θετικές εξελίξεις από τη νεοεκλεγείσα Επιτροπή, ο Γερμανός ευρωβουλευτής τονίζει:
 
«Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Φυσικά είναι μια τεράστια απογοήτευση, σχεδόν ένα σκάνδαλο, ότι ο Μοσκοβισί ανέλαβε τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές υποθέσεις ως επίτροπος. Αυτό βάζει την αλεπού να φυλάει το κοτέτσι. Με τον τρόπο αυτό η (καγκελάριος της Γερμανίας) Α. Μέρκελ έχει εξασφαλίσει ότι οι Γάλλοι εξακολουθούν να έχουν το δικό τους Δούρειο Ίππο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό είναι σίγουρα προς το συμφέρον της Μερκελ και του Σόιμπλε. Όσο περισσότερο αποδυναμώνεται το δημοσιονομικό σύμφωνο, τόσο λιγότερο είναι εμφανές ότι τα γερμανικά συμφέροντά καταπατώνται εκ νέου. Επιτρέψτε μου να το θέσω διαφορετικά. Όσο περισσότερο εκτυπώνει χρήμα η ΕΚΤ και η Επιτροπή συνεχίζει να τροφοδοτεί αυτή τη διαδικασία, τόσο σπανιότερα ο Σόιμπλε πρέπει να ζητάει από τη γερμανική βουλή νέα κεφάλαια για τις χώρες του νότου που μαστίζονται από την κρίση».
 
Ερωτηθείς για τα θέματα που απασχολούν την παράταξή του στο ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε ότι η ψήφοι των ευρωβουλευτών του AfD θα εξαρτηθούν από τις ακροάσεις των επιτρόπων και τα προσόντα τους, θεωρεί ωστόσο δεδομένο ότι θα καταψηφίσουν τον Μοσκοβισί.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails