Monday, June 1, 2015

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ!!10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΡΕΣ!ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


3.si
Reuters / Ammar Awad
Το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που σκληραίνει τις κυρώσεις για όσους πετάνε πέτρες, που από τώρα και στο εξής μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή έως και 10 χρόνια φυλακή για επίθεση στην αστυνομία και στόχο δημόσιας συγκοινωνίας.
Ένα σχέδιο νόμου εισήχθη από την πρώην υπουργό δικαιοσύνης κεντρώα Τζίπι Λίβνι μετά από κύμα παλαιστινιακών διαδηλώσεων στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ το 2014. Η πρώτη έκδοση που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο επέτρεψε ποινή έως και 20 χρόνια φυλάκισης για όσους σκοπίμως ρίχνουν μια πέτρα για να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
Ωστόσο, η νέα υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Ayelet Shaked παραπονέθηκε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θα μπορούσαν πιθανότατα να σταθούν επειδή είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν υπήρχε πρόθεση να προκαλέσουν τραυματισμό, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι πέτρες ρίχνονται κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων.
Η φυγή των κυρώσεων είναι δυνατή στην παρούσα κατάσταση, καθώς ο νόμος απαιτεί να αποδεικνύεται ότι οι προθέσεις ρίψης της πέτρας ήταν εσκεμμένες.
Η υπουργική επιτροπή ενέκρινε τις τροπολογίες που προτάθηκαν από την Shaked, η οποία περιελάμβανε μια ποινή φυλάκισης 10 χρόνων, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει τις προθέσεις του κατηγορουμένου, ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter, την Κυριακή.
Οι εισαγγελείς ζητούν προς το παρόν ποινές που δεν υπερβαίνουν τους τρεις μήνες στη φυλακή για ρίψη πετρών που δεν καταλήγουν σε σοβαρό τραυματισμό.
Η Τζίπι Λίβνι πρότεινε αρχικά η τιμωρία για όλα τα είδη επιθέσεων με πέτρες να είναι πέντε χρόνια. Η Ayelet Shaked πρότεινε να αφεθεί η ποινή για επίθεση εναντίον αστυνομικού αμετάβλητη, αλλά να αυξηθεί η τιμωρία για όσους πετούν πέτρες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς αποτελεί περισσότερο απειλή για τον άνθρωπο.
Η ρίψη πετρών κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει μια εικονική μορφή αντίστασης και διαμαρτυρίας από τους Παλαιστίνιους, με τακτικές συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων δυνάμεων της IDF και νεολαίας που πετά πέτρες στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ συχνά στα πρωτοσέλιδα.
«Όταν πρόκειται για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, το Ισραήλ διαθέτει δύο διαφορετικά συστήματα απονομής δικαιοσύνης. Ένα ισχύει για τους πολίτες του Ισραήλ και άλλο για τους Παλαιστίνιους», ο Maen Rashid Areikat, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Οργάνωσης Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα.
Πηγή: 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails