Friday, June 5, 2015

Μετά από 5 χρόνια βρήκαν τους ενόχους της "ρατσιστικής" δολοφονίας 33χρονου από το Μπαγκλαντές

Μετά από περίπου πέντε χρόνια εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, η απαγωγή και δολοφονία 33χρονου υπήκοου Μπαγκλαντές, που είχε διαπραχθεί τον Σεπτέμβριο του 2010 στην Αθήνα και που διάφορα κέντρα και παράκεντρα είχαν τότε σπεύσει και με ιδιαίτερη ευκολία να αποδώσουν σε κύκλους σχετιζόμενους με την  Χρυσή Αυγή.

Δυστυχώς όμως για αυτούς το έγκλημα δεν διέπραξαν Έλληνες αλλά λαθρομετανάστες και πιο συγκεκριμένα  εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Πακιστάν, δύο Μπαγκλαντές και δύο αγνώστων στοιχείων.
 Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας, στον Ασπρόπυργο τη Νέα Μάκρη και τον 'Άγιο Παντελεήμονα, συνελήφθησαν τρεις από τους δράστες, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 25 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, ληστεία και απόπειρα εκβίασης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 17-9-2010 οι εννέα αλλοδαποί που κατηγορούνται για την υπόθεση, απήγαγαν τον 33χρονο και απαιτούσαν από τον αδελφό του 10.000 ευρώ, απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσουν.
Μετά από διαπραγματεύσεις, οι απαγωγείς κατέβασαν το ποσό στα 5.000 ευρώ, και ζητούσαν να κατατεθούν τα χρήματα σε λογαριασμούς συγκεκριμένης εταιρείας μεταφοράς εμβασμάτων, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον απαχθέντα.
Δώδεκα μέρες αργότερα, όμως, στην τελική τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι απαγωγείς με τον αδελφό του θύματος, του δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα χρήματα και ότι θα σκοτώσουν τον 33χρονο, πράγμα το οποίο και έκαναν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.
Περιττό να προστεθεί πως μετά τη σύντομη φυλάκισή τους (λόγω μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών) κανένας τους δεν πρόκειται να απελαθεί βάσει της νέας πολίτικης στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails