Friday, June 5, 2015

ΔΙΝΟΥΝ 420.000 ευρώ στο απόκομμα του Μπαρμπά-Φώτη του Κουνέλη (0,48%) και ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ στην Χρυσή Αυγή!


fotis

Κάτι πάει πολύ στραβά με την χρηματοδότηση των κομμάτων απ’ το κράτος, και μια ματιά στις φετινές επιχορηγήσεις αρκεί να μας πείσει.
Δύο προβλήματα:
1) Δίνουμε ακόμα επιχορηγήσεις στα κόμματα! Εν μέσω κρίσης, μια ανάσα πριν τη χρεοκοπία ή το Grexit, κι ενώ οι βουλευτές πληρώνονται πλουσιοπάροχα, για κάποιο λόγο πρέπει να δίνουμε και μερικά εκατομμυριάκια στα κόμματα: 6.33 εκατομμύρια ευρώ είναι η πρώτη δόση για το 2015 – δηλαδή θα ακολουθήσουν κι άλλες;!

και 2) Τα λεφτά που δίνουμε πάνε όπου να ‘ναι. Αντί να δίνονται με τα επικαιροποιημένα στοιχεία (πέρσι είχαμε ευρωεκλογές, φέτος βουλευτικές εκλογές), για κάποιον ανόητο γραφειοκρατικό (;) λόγο οι υπολογισμοί έγιναν με βάση μακρινές και ξεχασμένες εκλογές. *** Και εκεί μπαίνει στο κάδρο η ΔΗΜΑΡ.
Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 1.6 εκατομμύρια και η ΝΔ 1.7, το κόμμα-φάντασμα του Φώτη Κουβέλη θα βάλει στον κουμπαρά του 421.638 ευρώ. Θα πάρει σχεδόν μισό εκατομμύριο ο Κουβέλης, σήμερα, που κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει καν η ΔΗΜΑΡ, που τα περισσότερα στελέχη της έχουν σκορπίσει προς διάφορες κατευθύνσεις, που δεν έχει ούτε έναν βουλευτή ή ευρωβουλευτή!
Η  Χρυσή Αυγή δικαιούται,  πάνω από μισό εκατομμύριο (542.000), ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ!!!
Η περίπτωση της ΔΗΜΑΡ δείχνει  καθαρά τον παραλογισμό του καθεστώτος των επιχορηγήσεων.
Παραλογισμός που εντείνεται όταν στο ΦΕΚ αναφέρεται πως ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλείται και το άρθρου 30 του Ν. 4325/2015 που έχει τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».
Συγκεκριμένα η κατανομή των ποσών (πρώτη δόση για το 2015) που αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών έχει ως εξής:
– το Ποτάμι με 6,6% στις ευρωεκλογές και 6,05% στις εθνικές εκλογές λαμβάνει 84.776 ευρώ. – η ΔΗΜΑΡ με 1,2% στις ευρωεκλογές και 0.48% στις εθνικές εκλογές λαμβάνει 421.638 ευρώ. – οι ΑΝΕΛ με χαμηλότερα επίσης ποσοστά από το Ποτάμι λαμβάνει 489.399 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 746.399 ευρώ!
Η συνολική κρατική επιχορήγηση στα κόμματα είναι 6.33 εκατομμύρια ευρώ.
Κι αυτό πρέπει να γίνει αμέσως, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που γίνονται περικοπές παντού.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails