Saturday, March 19, 2016

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ Π. ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Είναι γνωστό οτι τα ιερά κείμενα της Εκκλησίας δεν τα διαβάζουν ούτε οι ιερείς ούτε οι θεολόγοι. Διαβάζουν μόνο αποσπάσματα και οι «θησαυροί» που περιέχει το υπόλοιπο κείμενο μας είναι εντελώς άγνωστοι.

Ολος σχεδόν ο Χριστιανικός κόσμος θεωρεί την Παλαιά Διαθήκη ιερό κείμενο. 




Υπάρχει όμως μια άλλη μερίδα θεολόγων που θεωρούν την Παλαιά Διαθήκη βλάσφημο κείμενο.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Λούθηρος που όταν κατάφερε να διαβάσει το κείμενο εκ του ελληνικού πρωτοτύπου κυριολεκτικά «τα πήρε στο κρανίο» και θεώρησε την Παλαιά Διαθήκη βλάσφημη απο ιερή και έχει συγγράψει και δυο συγγράμματα ενάντια στην Π.Δ.

Δυστυχώς όμως πέθανε με ύποπτο τρόπο, σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς, διότι είχε αρχίσει να αλλάζει γνώμη για την θρησκεία των Εβραίων.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί οτι η Παλαιά Διαθήκη είναι ιερό κείμενο.

Εμείς δεν θα διαφωνήσουμε με την Εκκλησία. Πιστεύουμε οτι οι εκπρόσωποί της έχουν πλήρη άγνοια και αυτό το στηρίζουμε στο ότι ρωτήσαμε αρκετούς ιερείς αν τα χρόνια που σπούδαζαν ή και αργότερα, διάβασαν όλη την Παλαιά Διαθήκη – το πρόβλημα υπάρχει στην Παλαιά Διαθήκη και όχι στην Καινή – και όλοι ομολόγησαν οτι δεν έχουν μελετήσει στο σύνολό της την Παλαιά Διαθήκη.

Κάποιοι ισχυρίζονται οτι την έχουν διαβάσει, αλλά δεν την έχουν μελετήσει. Προφανώς την διάβαζαν αλλά δεν καταλάβαιναν τι διάβαζαν.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο στην αρχαία μορφή και σε μετάφραση:

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 
ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ

ΛΕΥΙΤΙΚΟ

Κεφάλαιο ΚΕ

Στίχοι 44-46

Στίχος 44: καὶ παῖς καὶ παιδίσκη, ὅσοι ἂν γένωνταί σοι ἀπὸ τῶν ἐθνῶν, ὅσοι κύκλῳ σού εἰσιν, ἀπ᾿ αὐτῶν κτήσεσθε δοῦλον καὶ δούλην·

Στίχος 45: καὶ ἀπὸ τῶν υἱῶν τῶν παροίκων τῶν ὄντων ἐν ὑμῖν, ἀπὸ τούτων κτήσεσθε καὶ ἀπὸ τῶν συγγενῶν αὐτῶν, ὅσοι ἂν γένωνται ἐν γῇ ὑμῶν, ἔστωσαν ὑμῖν εἰς κατάσχεσιν.

Στίχος 46: καὶ καταμεριεῖτε αὐτοὺς τοῖς τέκνοις ὑμῶν μεθ᾿ ὑμᾶς, καὶ ἔσονται ὑμῖν κατόχιμοι εἰς τὸν αἰῶνα· τῶν δὲ ἀδελφῶν ὑμῶν τῶν υἱῶν ᾿Ισραήλ, ἕκαστος τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ οὐ κατατενεῖ αὐτὸν ἐν τοῖς μόχθοις.

Μετάφραση στα νέα ελληνικά:

Στίχος 44 - Δούλον και δούλην θα αποκτήσετε από τα ειδωλολατρικά έθνη, που ευρίσκονται γύρω σας. Από αυτά θα αποκτήσετε δούλους και δούλας.

Στίχος 45 - Επίσης από τα παιδιά των ξένων, που ευρίσκονται μαζή σας από αυτά θα αποκτήσετε δούλους και δούλας και από τους συγγενείς των· όσοι θα γεννηθούν εις την χώραν σας θα είναι εις ιδιοκτησίαν σας (Σ.Σ: Προσέξτε το αρχαίο κείμενο χρησιμοποιεί τη λέξη «κατάσχεσιν», που σημαίνει οτι τα παιδιά αυτά θα κατασχεθούν δια της βίας προκειμένου να γίνουν δούλοι των Εβραίων. Η λέξη «ιδιοκτησία» είναι πολύ ελαφριά για να περιγράψει την κατάσταση. Μας θυμίζει πιο πολύ την κατάσχεση των παιδιών στην πλατεία της Νάουσας το 1822. Τη σφαγή εκείνη την έκαναν φυσικά οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης).

Στίχος 46 -   Και θα μοιράσετε αυτούς ως κληρονομίαν εις τα τέκνα σας τα κατόπιν από σας. Θα είναι υπό την κατοχήν σας για πάντα. Κανένας όμως από τους Ισραηλίτας δεν θα επιτρέπεται να πάρει τον αδελφόν του ως δούλον με έργα συνεχή και επίπονα.


= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Οπως βλέπετε με τα μάτια σας, οι εντολή που έχουν οι Εβραίοι απο το Θεό είναι οτι πρέπει να παίρνουν δούλους απο τα δικά μας παιδιά. Δεν επιτρέπεται να πάρουν για δούλους άλλους Εβραίους, αλλά τα παιδιά τα δικά μας αφου είμαστε ειδωλολάτρες. Ακόμη και τώρα για αυτούς είμαστε ειδωλολάτρες.

Το Ταλμούδ έχει δεκάδες αποσπάσματα που επιβεβαιώνουν οτι και τώρα που είμαστε Χριστιανοί πάλι μας θεωρούν ειδωλολάτρες και άπιστους.

Προφανώς και σήμερα είναι υπερ της δουλείας απο τη στιγμή που η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα απο τα ιερά τους κείμενα.

Αν κάνουμε λάθος ας μας διαψεύσουν.

Το περίεργο είναι οτι στα καίρια πόστα, όπως ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Δανιήλ Εσδρά. Δείτε εδω http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/12/blog-post_28.html .

Χάθηκαν βλέπεις οι Ελληνες και τοποθέτησαν εκεί έναν εβραϊκής καταγωγής. Ποιός πήρε άραγε αυτή την απόφαση;

Οπως θα δείτε στο προηγούμενο link, οι Εβραίοι προωθούν τους μετανάστες στην Ευρώπη. Πριν μερικούς αιώνες μετέφεραν δούλους απο την Αφρική στην Αμερική και σε όλη την Ευρώπη. Δείτε σχετικά εδώhttp://antipliroforisi.blogspot.com/2010/11/2000.html .

Αν το καλοσκεφτείτε οτι έκαναν πριν μερικούς αιώνες στους δούλους που άρπαζαν απο την Αφρική, το ίδιο κάνουν και τώρα. Μεταφέρουν δούλους στα εργοστάσιά τους στην Αμερική και στην Ευρώπη, αφου κατάφεραν κάποιοι τραπεζίτες τους να καταστρέψουν τις οικονομίες αυτών των κρατών. Δείτε εδω http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.html .

Και μην πει κάποιος ότι αυτή είναι εντολή του Θεού. Γιατί το ακούσαμε και αυτό. Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε αφελείς. Ποιός απο εσάς άκουσε το Θεό να το λέει;
Κάποιοι "σοφοί" ραββίνοι μας είπαν οτι το είπε ο Θεός. Οπως ο Θεός τους είπε οτι και η Παλαιστίνη είναι δικιά τους.
Αν πράγματι το έλεγε ο Θεός, θα έλεγε και στους Παλαιστίνιους οτι η γη ανήκει στους Εβραίους.

Πρέπει να μάθουμε να αμφισβητούμε...

1 comment:

Anonymous said...

Η Παλαιά Διαθήκη εν σχέση με την (Καινή) Νέα Διαθήκη δεν έχει πλέον ισχύ όσον αφορά τους νόμους και τις εκτελέσεις τους κ.α., μιάς και καταργήθηκαν ή και άλλαξαν από τον Θεό και Κύριο Ιησού Χριστό με την απολυτρωτικό έργο, θυσία και λόγο του στην (Καινή) Νέα Διαθήκη, και η Παλαιά Διαθήκη μένει περισσότερο πλέον μόνο ως ιστορικό, προφητικό κ.α. βιβλίο, έναντι της Νέας (Καινής) Διαθήκης, (γι’ αυτό ονομάζεται και «Καινή Διαθήκη» επειδή η Παλαιά Διαθήκη ως προς τους νόμους-διαθήκη καταργήθηκε και άλλαξε) άρα δεν ισχύουν και νομικά και στην σημερινή εποχή.
Θα πείτε γιατί ο Θεός αναφερόταν έτσι σκληρά στην Παλαιά Διαθήκη;;! Όλοι οι νόμοι του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη είχαν ισχύ ΜΟΝΟ γιά τους σκληρόκαρδους εβραίους που πολλές φορές παρέκλειναν και πολεμούσαν τον Θεό και όχι γιά τους άλλους λαούς.

Όσο για την περιτομή (περισσότερο είναι μόνο ως ιστορική αναφορά!) μάλλον ξεχνάτε ότι ο Χριστός και οι μαθητές του την κατήργησαν τελείως την περιτομή στην Χριστιανική θρησκεία εδώ και 2000 χρόνια και μόνο οι εβραίοι και οι μουσουλμάνοι την διατηρούν!

Ο Χριστός και η Παναγία είχαν και ελληνική καταγωγή και ρίζες, όπως αναφέρει και ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός για τον προπάππου τον Έλληνα στρατιώτη του Ρωμαϊκού στρατού που ονομαζόταν "Πάνθηρ" και που ονομάστηκε έτσι και λόγω της δυναμικότητας που είχε και ως στρατιώτης. Ως στρατιώτης του Ρωμαϊκού στρατού είχε πάρει μετάθεση στην περιοχή της Γαλιλαίας και εκεί γνώρισε μιά εβραιοπούλα όπου και την παντρεύτηκε και εκ των δισεγγόνων αυτών ήταν η Θεοτόκος Παναγία Μαρία και ο Κύριος Ιησούς Χριστός.
Αν και υπάρχουν ορισμένοι εβραίοι που να αγιάσαν, (αν και οι περισσότεροι εβραίοι ήταν κακοί και δύστροποι) όπως υπάρχουν και προΧριστιανοί άγιοι Έλληνες και το ομολογεί και ο Έλληνας άγιος Ιουστίνος ο φιλόσοφος (όπου αναφέρει ότι ήταν προΧριστιανοί και ο Σωκράτης κ.α.)

Η Αγία Γραφή αν και πρόσεξε αναφέρει ο Θεός προσωρινά για "περιούσιο" λαό, (μπας και παρακινηθούν και αλλάξουν μυαλά) όμως πολέμησαν και μίσησαν τον Θεό και κατέληξαν ακόμα και σήμερα να είναι ο πιό καταραμένος και επάρατος λαός που υπάρχει στον κόσμό. Όχι μόνο όλη η Αγία Γραφή αλλά ακόμα και η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη από αντιεβραϊκά και αντισημιτικά μηνύματα εναντίον των εβραίων, (ίσως και να είναι και το πιο αντισημιτκό βιβλίο που υπάρχει) και οι ίδιοι οι εβραίοι σκότωσαν με άσχημο και άγριο τρόπο πολλούς από τους αγίους της Παλαιάς Διαθήκης επειδή τους κατηγορούσαν και τους έβρισαν γενικά τους εβραίους επειδή είχαν και έχουν απομακρυνθεί από τον ίδιο τον Θεό (Ιερεμίας, Ησαϊας τον σκότωσαν οι εβραίοι με ξύλινο πριόνι κόβοντάς τον ζωντανό σε κομμάτια!!! κ.α.) και γι΄ αυτό και οι εβραίοι δεν θέλουν και δεν τους αρέσει και η Παλαιά Διαθήκη και ρίχνουν το βάρος στα άλλα βρώμικα και επάρατα βιβλία τους όπως η τορά, το ταλμούδ και τις άλλες αηδίες τους. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο μίσος που είχαν και έχουν οι εβραίοι στον κόσμο είναι προς εμάς τους χριστιανούς.
Όμως ακόμα και έτσι να ήταν, τα εβραϊκά είναι ελληνικά! Και οι εβραίοι πήραν, αντέγραψαν την ελληνική γλώσσα και δημιούργησαν την εβραϊκή γλώσσα. Ακόμα και πολλοί δωδεκαθεϊστές το παραδέχονται αυτό.
Υπάρχει και το βιβλίο του γλωσσολόγου Γιόζεφ Γιακούντα όπου αποδεικνύει ότι "τα εβραϊκά είναι Ελληνικά" το οποίο μετά την κυκλοφορία του δυστυχώς τα περισσότερα αντίγραφα τα αγόρασαν και τα εξαφάνισαν οι ίδιοι οι εβραίοι και έδωσαν εντολή στην εκδοτική εταιρία να μην ξαναδημοσιεύσουν το βιβλίο αυτό, όπως ομολογεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης !!!
Ακόμα και το όνομα σου "ΕΛ" (ΕΛ-ΛΑΣ, ΕΛ-ΛΗΝΑΣ) στην "εβραϊκή" γλώσσα σημαίνει και λέγεται "Θεός"!
Τυχαίο; δεν νομίζω! και επίσης μπαίνει και προστίθεται σε ονόματα όπως ΜιχαΈλ (Micha.el), ΓαβριΈλ (Gabri.el) κ.α.!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails