Friday, June 16, 2017

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΝΕ» ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥΣ!


Εκδηλώσεις για την ιστορία της ΟΚΝΕ, διοργανώνει προσεχώς το… τιμημένο κουκουέ. Δείτε ένα παράδειγμα: «Στα πλαίσια του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στις 8-9 Ιούλη στα Γιάννενα και με τίτλο «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ,
κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε!», οι Μαθητικές ΟΒ Βύρωνα, Ζωγράφου και Καισαριανής της ΤΟ Ανατολικών της ΚΝΕ διοργανώνουν παιχνίδια μυστηρίου και ανακαλύψεων, την Κυριακή 18 Ιούνη, στις 19.30 στο Σκοπευτήριο (Πλάκες) στην Καισαριανή. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια οι συμμετέχοντας θα γνωρίσουν την ιστορία της ΟΚΝΕ, ως μαχητικό σχολείο διαπαιδαγώγησης νέων κομμουνιστών».
Όπως βλέπουμε, γίνεται λόγος για την ΟΚΝΕ, αλλά –διόλου τυχαία- όχι για τον ιδρυτή της. Και σας θυμίζουμε τι έγραφε σε σχετικό του άρθρο ο Γ. Δημητρακόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός:  
90 χρόνια πριν: Η ίδρυσις της ΚΝΕ  από τον εβραίο Ζακ Βεντούρα
… Είθισται, σε τέτοιες περιπτώσεις, να μνημονεύεται και το όνομα του ιδρυτού της οργανώσεως. Μάλιστα, τιμητικώς, σε όλα τα γραφεία των κομμάτων και των κομματικών νεολαιών, υπάρχουν πορτραίτα των ιδρυτών τους. Σε όλα, εκτός του ΚΚΕ και της ΚΝΕ! Γιατί άραγε; Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος; Ιδρυτής, λοιπόν, κατ’ αρχάς της ως άνω μνημονευομένης ΟΣΕΝΕ (της νεολαίας του ΣΕΚΕ), ήταν ο εβραίος Ζακ Βεντούρα. Ο ίδιος, ίδρυσε και την ΟΚΝΕ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Όμως, γιατί σήμερα τον κρύβουν οι κουκουέδες; Όπως κρύβουν και τον ιδρυτή του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, επίσης εβραίο, Αβραάμ Μπεναρόγια; Ντρέπονται γι’ αυτούς; Ή μήπως, τώρα που υπάρχει «αντίπαλον δέος», η Χρυσή Αυγή, φοβούνται να μην πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι το κόμμα και την νεολαία τους ίδρυσαν κάποιοι μη Έλληνες και πιο συγκεκριμένα εβραίοι;
Πάντως, όταν η Χρυσή Αυγή δεν είχε μεγάλη δύναμη και επιρροή, οι κομμουνισταί που είχαν το προνόμιο του μονολόγου, εμνημόνευαν τον Ζακ Βεντούρα! Ιδού σχετικό δημοσίευμα από τον Ριζοσπάστη της 12/12/2010:
«Στο Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ), (Σεπτέμβρης 1920), παίρνει μέρος για πρώτη φορά η «Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Εργατικών Νεολαιών Ελλάδας», (ΟΣΕΝΕ), που την αντιπροσώπευε ο Ζακ Βεντούρα, και η οποία μόλις είχε ιδρυθεί. Η οργάνωση δεν πήρε μέρος στη συζήτηση, σύμφωνα με δήλωση στο Συνέδριο του Ζακ Βεντούρα, γιατί…».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails