Thursday, October 18, 2018

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Δ.Βίτσα στη Χιο: «Οι πρόσφυγες έρχονται γιατί είναι φτωχοί»!

«Έρχονται εξαιτίας του πολέμου, εξαιτίας της μεγάλης φτώχειας σε Ασία και Αφρική» είπε ο Βίτσας εξοργίζοντας τους κατοίκους της Χίου οι οποίοι φυσικά θα αναρωτήθηκαν: «Ωραία και εμείς τι να κάνουμε δηλαδή;»
Αφενός γιατί ο πόλεμος στη Συρία έχει αποκλιμακωθεί σε σημείο που να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα πλην αυτού της Ιντλίμπ και της Ντέιρ αλ-Ζορ και αυτά με ερωτηματικό, ενώ επειδή η φτώχεια πλήττει την Ασία και την Αφρική οι Έλληνες είναι λίγο έως πολύ συνυπεύθυνοι και άρα πρέπει να δεχθούν τους μετανάστες!

Και αύριο αν λιώσουν οι πάγοι στην Αρκτική και έρθουν Εσκιμώοι πάλι οι Έλληνες θα είναι συνυπεύθυνοι και άρα θα πρέπει να τους δεχθούν.
Και εν πάση περιπτώσει, κατά Δ.Βίτσα, ό,τι καταστροφή συμβαίνει στην υφήλιο,(ενδεχομένως και έξω από αυτή στο ηλιακό σύστημα) πλημμύρες στο Μπαγκλαντές, ξηρασία στο Πακιστάν, χιόνια στη... Σαχάρα, στην Ελλάδα δεν θα κάνουμε άλλη δουλειά από το να δεχόμαστε «μετανάστες», γήινους ή και εξωγήινους.
Αυτά είπε περίπου και εξόργισε όπως ήταν φυσικό τους κατοίκους της Χίου.


Σε κλίμα έντασης από κατοίκους της περιοχής του Χαλκειούς όπου λειτουργεί ο καταυλισμός του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο πραγματοποιείται η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού με τη συμμετοχή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.
Μάλιστα προς στιγμή η συνεδρίαση διακόπηκε όταν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας απευθυνόμενος στον υπουργό τον επιτίμησε για τη χρήση του όρου πρόσφυγες.
«Λαθρομετανάστες είναι» φώναξε για να προκαλέσει την αντίδραση συμβούλου προσκείμενου στην παράταξη του ΚΚΕ που χαρακτήρισε… «φασιστικές» αυτές τις συμπεριφορές.
Ακολούθησε παρέμβαση των κατοίκων κατά του συμβούλου της Αριστεράς, και η συνεδρίαση διακόπηκε προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των… ροών(sic), ο υπουργός τόνισε ότι το 2018 πέρασαν στα ελληνικά νησιά 23.500 αλλοδαποί, αριθμός αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 αλλά μειωμένος σε σχέση με το 2016. «Στον Έβρο όμως είχαμε μία τεράστια αύξηση.
Ως τώρα έχουν περάσει 12.700 άτομα από τον Έβρο, κάτι που μας προκαλεί ανησυχία», είπε.
Αναφερόμενος στα αίτια της μετανάστευσης όπως τα αντιλαμβάνεται ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι οι άνθρωποι που περνάνε παράνομα τα σύνορα είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη και «δεν έρχονται για τουρισμό»!
«Έρχονται εξαιτίας του πολέμου, εξαιτίας της μεγάλης φτώχειας σε Ασία και Αφρική και τέλος λόγω των υποσχέσεων που τους δίνουν οι διακινητές. Η διακίνηση ανθρώπων είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση στον κόσμο μετά το εμπόριο όπλων και αυτό των ναρκωτικών», είπε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργού «στη Χίο έχουν έρθει από την αρχή του 2018, 3.330 άτομα. Και έχουν φύγει 3.766 αιτούντες άσυλο. Σε σχέση με το τέλος του 2017 ο συνολικός αριθμός είναι 420 άνθρωποι λιγότεροι στη Χίο».
«Προωθούμε τις πιο γρήγορες διαδικασίες ασύλου και παράλληλα συστήνουμε οκτώ νέες επιτροπές προσφυγών για να επιταχυνθεί η διαδικασία επαναπροωθήσεων. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους κατοίκους των γύρω περιοχών από τη ΒΙΑΛ. Όμως σκεφτείτε να ήταν μία κατάσταση διάχυτη σε όλη τη Χίο», κατέληξε.
Απαντώντας επίσης στις φωνές παρισταμένων κατοίκων ότι το Δεκέμβριο λήγει η παραμονή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, ο κ. Βίτσας σημείωσε «τη βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα διατηρηθεί στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό και μετά την 31η Δεκεμβρίου». Όπως είπε «αποτελεί κυβερνητική δέσμευση η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν θα καταργηθεί ο νησιωτικός ΦΠΑ».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails