Tuesday, October 30, 2018

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΖΑΚ... ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ.

Oργή επκρατεί σε όλο τον Ελληνισμό τόσο με την δολοφονία του Κ. Κατσίφα, όσο και με την αδιαφορία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Κώστα Κατσίφα και ο τρόπος που το έκαναν προκαλεί βάσιμες υποψίες ότι ήταν ένας φόνος εκ προ μελέτης κι όχι μια πράξη άμυνας των αστυνομικών…

Τι κάνει όμως το Μ. Μαξίμου και η ΕΛ. ΑΣ; Κάποιοι λοιπόν, έχουν αναλάβει εργολαβικά τη σπίλωση του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τα όπλα των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ. Η πρώτη διαρροή ήρθε μέσω τηλεγραφήματος υπό τον τίτλο “Δεν υπάρχουν στοιχεία σύνδεσης της συμπλοκής στην Αλβανία με τη σημαία” και αποδόθηκε σε αρμόδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., με τις πληροφορίες να χρησιμοποιούν ακόμα και το όνομα του ίδιου του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες επικοινώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του.
Η δεύτερη διαρροή, μέσω τηλεγραφήματος και πάλι, αυτή τη φορά υπό τον τίτλο “Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.”, κάνοντας λόγο για σύλληψη του Κατσίφα το 2008 στο Χαλάνδρι για κατοχή μισού κιλού ακατέργαστης κάνναβης.
Παράλληλα, ανακύπτουν νέες πληροφορίες, συμπληρώνοντας αργά, αλλά σταθερά το παζλ αυτής της τραγωδίας. Ένα βίντεο από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του ομογενή και των αστυνομικών στις Βουλιαράτες έδωσε στη δημοσιότητα το αλβανικό κανάλι REPORT TV. Σε αυτό εμφανίζεται ο Κατσίφας ντυμένος με ρούχα παραλλαγής. Κρατάει ένα καλάσνικοφ ενώ το βίντεο έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού.
Την ίδια στιγμή, ο Α. Τσίπρας απαντάει στη μάνα Κωστόπουλου και αδιαφορεί για τον εθνομάρτυρα!
«Όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ συνιστούν έναν εφιάλτη» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην απαντητική του επιστολή προς την κα Κωστοπούλου. Την επιστολή φέρνει στη δημοσιότητα την Τρίτη (30.10.2018) η Εφημερίδα των Συντακτών.
Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει εφιάλτη όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στις 21 Σεπτεμβρίου στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια. Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει στη μητέρα του 33χρονου ακτιβιστή την ευγνωμοσύνη του για την επιστολή της και την προσκαλεί να συναντηθούν την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην Αθήνα.
Τα όσα έγιναν στο κοσμηματοπωλείο τoυ κέντρου αλλά και στη συνέχεια έγιναν «αφορμή για να αναδυθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός, που επικροτεί την αυτοδικία και δεν ανατριχιάζει στην όψη της ωμής βίας απέναντι σε αυτόν που είναι από κάτω», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας. Σημειώνει δε ότι μέρος των ΜΜΕ υποδαύλισε αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και υποκατέστησε τη δικαιοσύνη.
Τονίζει πως συμφωνεί με την έκκληση της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. «Αυτή τη βούληση έχω εκφράσει δημοσίως και προς τους αρμόδιους θεσμούς του κράτους και της δικαιοσύνης», αναφέρει ο πρωθυπουργός.
Όλη η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμη κυρία Κωστοπούλου,
Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας εκφράσω τα θερμά του συλλυπητήρια για την οδυνηρή απώλεια του Ζακ. Αλλά και την ευγνωμοσύνη μου, που, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, θελήσατε να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.
Όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ συνιστούν έναν εφιάλτη. Όχι μόνο γιατί η ωμή βία οδήγησε στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, αλλά και γιατί έγιναν αφορμή για να αναδυθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός, που επικροτεί την αυτοδικία και δεν ανατριχιάζει στην όψη της ωμής βίας απέναντι σε αυτόν που είναι από κάτω. Τον αδύναμο, τον διαφορετικό, τον άλλο.
Δυστυχώς, με μέρος των ΜΜΕ να υποδαυλίζει αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, αλλά και να υποκαθιστά, για ακόμη μια φορά, τη δικαιοσύνη ή, ακόμα χειρότερα, να προσβάλλει, προς χάριν της τηλεθέασης, έναν συμπολίτη μας που έχασε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο τη ζωή του.
Συμφωνώ απόλυτα με την έκκλησή σας για διεξοδική διερεύνηση όλων των πτυχών της τραγικής υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών, σε όσους πιθανά με τις πράξεις τους ή τη στάση τους προκάλεσαν ή επέτρεψαν την απώλεια της ζωής του Ζακ. Αυτή τη βούληση έχω εκφράσει δημοσίως και προς τους αρμόδιους θεσμούς του κράτους και της δικαιοσύνης.
Αυτή η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει με την εξιχνίασή της. Η αντιμετώπιση του κοινωνικού κανιβαλισμού και των φαινομένων βίας και μίσους χρειάζεται συντεταγμένη παρέμβαση από την Πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος, αλλά κυρίως η διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας. Για να διαμορφωθούν νέες συνειδήσεις και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας.
Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα εργαστούμε με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση σε αυτή την κατεύθυνση.
Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα και πάλι να σας εκφράσω τα θερμά του συλλυπητήρια και να σας προσκαλέσω σε συνάντηση, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Αθήνα.
Η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί, τουλάχιστον από όσους και όσες από εμάς παραμένουμε αφοσιωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία, που η ανθρώπινη ζωή θα είναι η υπέρτατη αξία.
Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας
Την ίδια στιγμή, στην χθεσινή συνεδρίαση της βουλή, βουλευτής κόμματος πήρε τον λόγο και ζήτησε να τηρηθεί από την βουλή ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails