Monday, January 25, 2021

Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο αδίστακτοι ανήλικοι Αλβανοί

 

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ελληνικού Αργυρούπολης έπεσαν δύο ανήλικοι Αλβανοί, μέλη της άγριας συμμορίας των «άγουρων ληστών» που χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν ληστρική επιδρομή στην Αργυρούπολη, μαχαίρωσαν έναν 17χρονο μαθητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο και ξυλοκόπησαν ανελέητα έναν 16χρονο για να τους αρπάξουν τα κινητά τηλέφωνα και το χαρτζιλίκι.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού - Αργυρούπολης, σε λιγότερο απο 24 ώρες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τρεις από τους δράστες και να περάσουν χειροπέδες στους δυο ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.

Ξυλοδαρμός και μαχαίρωμα

Ήταν λίγο πριν τις 7 χθες το απόγευμα. Μια ομάδα περίπου 30 ανηλίκων κατέβηκε από την Άνω Γλυφάδα με άγριες διαθέσεις. Κοντά στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου, ξυλοκόπησαν με μπουνιές έναν 16χρονο για να του αρπάξουν το κινητό του.

Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Δέκα λεπτά αργότερα εντοπίζουν έναν 17χρονο του επιτίθενται και τον μαχαιρώνουν για να τον ληστέψουν.

Το παιδί μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού - Αργυρούπολης χωρίς να χάσουν χρόνο αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία, ταυτοποίησαν τους τρεις δράστες και συνέλαβαν τους δύο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης τονίζει στο protothema.gr πως «Η παραβατικότητα των ανηλίκων χρόνο με το χρόνο αυξάνει επικίνδυνα .Η αστυνομία θεσμικά έχει δημιουργήσει το πλαίσιο έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά που σχετίζονται με την εγκληματικότητα των ανηλίκων ,Όμως οταν επεμβαίνει η ελληνική αστυνομία είναι πλέον αργά διότι η γενεσιουργός αιτία σχετίζεται με την οικογένεια την παιδεία αλλά και άλλους κοινωνικούς παράγοντες που θα πρέπει η πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψιν της προκειμένου να είναι θέση να αντιμετωπίσει αυτή την σύγχρονη πραγματικότητα».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails