Monday, January 11, 2021

Covid – Η.Β. και Ισραήλ, τα ενοποιημένα ινδικά χοιρίδια. Τα εμβόλια εισάγουν νέα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού και προκαλούν περισσότερους ασθενείς

 


Gilad Atzmon

.
Λίγες χώρες είναι αρκετά γενναίες ή απερίσκεπτες για να πραγματοποιήσουν ένα τεράστιο ιατρικό πείραμα σε ολόκληρο τον πληθυσμό τους και να θέσουν σε κίνδυνο τους ευάλωτους πολίτες τους. Η Βρετανία και το Ισραήλ το έκαναν. Ως έχει σήμερα, είναι δύσκολο να αρνηθεί η πιθανή συσχέτιση μεταξύ του μαζικού εμβολιασμού και της απότομης αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 στο Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία.
.
Στις 8 Δεκεμβρίου, η Βρετανία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που ξεκίνησε να «εμβολιάζει τον πληθυσμό της». Δύο εβδομάδες αργότερα, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η Βρετανία συνειδητοποίησε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Ο ιός της επιδημίας Covid-19,  που υποτίθεται ότι θα εξαφανιζόταν από τη ζωή μας, μετατράπηκε σε κάτι άλλο. Στις 19 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε ότι Βρετανοί επιστήμονες είχαν εντοπίσει ένα νέο μεταλλαγμένο ίο της Covid-19 που είναι «κατά 70% πιο μεταδοτικός» από τους προγόνους του. Η Βρετανία έχει εισαγάγει αυστηρότερους τοπικούς περιορισμούς κατ’ οίκον, αλλά παρά ταύτα, καθώς και τη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού, ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19, νοσηλειών και θανάτων έχει αυξηθεί σταθερά. Αυξάνονται εκθετικά σε καθημερινή βάση.
.
Το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού του μερικές ημέρες μετά τη Βρετανία. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, το Ισραήλ κατάφερε να εμβολιάσει σχεδόν το 20% του πληθυσμού του. Το Ισραήλ είναι μακράν ο παγκόσμιος νικητής στον διαγωνισμό μαζικού εμβολιασμού, αλλά η χώρα βρίσκεται επίσης σε τρομερή δυσκολία. Όπως και η Βρετανία, το Ισραήλ αντιμετωπίζει τεράστια αύξηση της Covid-19. Το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και το αναπόφευκτο ερώτημα είναι εάν αυτές οι παρόμοιες (αν όχι ταυτόσημες) υγειονομικές κρίσεις συνδέονται με αυτές τις δύο εκστρατείες εμβολιασμού κατά της covid-19.
Σήμερα (9/1/2021), στο μεγαλύτερο ισραηλινό ΜΜΕ, το News12Ισραηλινοί επιστήμονες πληροφοριακής αποκάλυψαν ότι η βρετανική μετάλλαξη πρόκειται να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος της Covid-19 στο Ισραήλ. Ίσως αναρωτιέστε πώς το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος κατάφερε να κάνει την Aliya (σ.μτφ., μόνιμη επιστροφή στο Ισραήλ για τους Εβραίους της διασποράς) του και να εγκατασταθεί τόσο άνετα στο εβραϊκό κράτος. Το άρθρου του News 12  μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση. «Τα κρούσματα στο Ισραήλ δεν αυξάνονται ομοιόμορφα: υπάρχει σημαντική επιβράδυνση στον αραβικό (ισραηλινό) τομέα, ο οποίος στο παρελθόν ήταν το κύριο μέλημα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιδημία στον υπερ-ορθόδοξο (εβραϊκό) τομέα. Αυτή την εβδομάδα, το 1,3% όλων των υπερ-ορθόδοξων έχουν τεσταριστεί θετικοί και το ποσοστό αύξησης των παιδικών περιπτώσεων (63%) αυτή την εβδομάδα ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό των ενηλίκων. Στον υπερ-ορθόδοξο τομέα, υπήρχαν 16 φορές περισσότερη αύξηση του αριθμού των ατόμων που ελέγχθηκαν θετικοί σε τέσσερις εβδομάδες: πρόκειται για διπλασιασμό κάθε εβδομάδα – από 100 άτομα που ελέγχθηκαν την ημέρα (ανά εκατομμύριο άτομα) σε 1.600 άτομα που ήταν θετικά, όλα σε ένα μήνα. Ένας τέτοιος ρυθμός ανάπτυξης δεν παρατηρείται σε όλη την πανούκλα και πιθανώς οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στη βρετανική μετάλλαξη. Εκτιμάται ότι η βρετανική μετάλλαξη αντιπροσωπεύει περίπου το 20% όλων των υπερ-ορθοδόξων που ελέγχθηκαν θετικοί ».
.
Αυτό Θα έπρεπε να μας σηκώσει τα φρύδια. Γιατί το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος εξαπλώθηκε τόσο ευρέως στους ορθόδοξους εβραίους; Γιατί δεν εξαπλώνεται με την ίδια ταχύτητα μεταξύ του αραβικού πληθυσμού;
.
Μπορεί ίσως να έχουμε βρει μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες εδώ. Οι Άραβες Ισραηλινοί ίσως να συμπεριφέρονται καλύτερα στο μέτωπο της Covid-19, καθώς πολλοί από εκείνους φαίνονται απρόθυμοι σχετικά με το εμβόλιο. Ο τίτλος του The Israeli Marker της 27ης Δεκεμβρίου δήλωνε: «Μια πηγή ανησυχίας: οι Άραβες (Ισραηλινοί) δεν έρχονται να εμβολιαστούν».
.
Το The Marker επεσήμανε ότι οι Εβραίοι πολίτες ταξιδεύουν από όλο το Ισραήλ προς τα αραβικά χωριά και πόλεις για να λάβουν τα εμβόλια που προορίζονταν αρχικά για τους Άραβες. Σύμφωνα με έναν διευθυντή υπηρεσίας σε κέντρο εμβολιασμού στη Ναζαρέτ (η μεγαλύτερη αραβική πόλη της χώρας με 75.700 κατοίκους το 2015, κυρίως μουσουλμάνους και χριστιανούς), το 70 έως 80% εκείνων που έρχονται να λάβουν το εμβόλιο είναι Εβραίοι. Μερικοί από εκείνους ταξιδεύουν έως και 50 χλμ για να το πετύχουν.
.
Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Στις 3 Ιανουαρίου, η ισραηλινή ιστοσελίδα πληροφόρησης Walla ανάφερε ότι «οι υπερ-ορθόδοξοι οδηγούν την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού». Η Walla επιβεβαίωσε ότι «το ποσοστό των ατόμων που εμβολιάστηκαν κατά της κορώνας στην υπερ-ορθόδοξη κοινωνία είναι υψηλότερο από ό, τι στον υπόλοιπο πληθυσμό όλων των ηλικιών».
.
Ο λόγος για τον οποίον οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να γίνουν ινδικά χοιρίδια σε αυτό το απερίσκεπτο, μη επιστημονικό πείραμα σε ανθρώπινες ζωές με ξεπερνάει. Μια επιλογή που δεν πρέπει να αποκλειστεί είναι ότι το Ισραήλ ξανακατευθύνεται προς εκλογές και είναι πολύ πιθανό ότι οι Ισραηλινοί ηγέτες πιστεύουν ότι μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού θα μπορούσε να μεταφραστεί σε εκλογική επιτυχία.
.
Ως έχει σήμερα, είναι δύσκολο να αρνηθεί η πιθανότητα συσχέτισης μεταξύ μαζικού εμβολιασμού και απότομης αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 στο Ισραήλ και τη Βρετανία. Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί Άραβες που γενικά αποφεύγουν το εμβόλιο κάνουν πολύ καλύτερα από τους ορθόδοξους Εβραίους οι οποίοι φαίνονται επίσης να εμπιστεύονται τη Pfizer.
.
Παράλληλα με τις αποκαλύψεις για το βρετανικό στέλεχος, μάθαμε επίσης για την ύπαρξη ενός πολύ επικίνδυνου νοτιοαφρικανικού στελέχους και πιθανώς ανθεκτικού στα τρέχοντα εμβόλια. Χρειάζεται πολύ λίγη έρευνα για να καταλάβουμε ότι η Νότια Αφρική, μαζί με τη Βραζιλία και τη Βρετανία, ήταν το δοκιμαστικό έδαφος για νέες δοκιμές εμβολίων από τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι πλέον μυστικό για κανένα ότι ήταν περίπου στην ίδια στιγμή που οι νέες μεταλλάξεις ανακαλύφθηκαν, τουλάχιστον στη Βρετανία.
.
Επισημαίνω εδώ την καταστροφική δυνατότητα μιας σύνδεσης μεταξύ των μαζικών εμβολιασμών και των κορυφών αριθμών κρουσμάτων στην επιδημία Covid-19. Δεν είμαι ο κατάλληλος για να υποστηρίξω ή να εξηγήσω την επιστημονική τεκμηρίωση που μπορεί να προκαλέσει αυτόν τον συσχετισμό. Τα γεγονότα που αναφέρω υποστηρίζονται από δεδομένα που διατίθενται στο ευρύ κοινό μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών. Δεν είμαι ούτε επιδημιολόγος ούτε ιολόγος και ελπίζω πραγματικά ότι τα άτομα που διαθέτουν την κατάλληλη επιστημονική εκπαίδευση θα μπορέσουν να αντικρούσουν τους παραπάνω ισχυρισμούς μου.
.
Μερικές φορές εύχομαι πραγματικά ότι κάνω λάθος.

πηγη
.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails