Monday, November 2, 2009

Ένας Εβραίος στο Επαναστατικό Συμβούλιο της Φατάχ

...μπορεί να είναι τόσο αφελείς που να νομίζουν οτι δουλεύει υπερ τους;;;;

Ο 67χρονος Ούρι Ντέιβις περιλαμβάνεται στον κατάλογο των νικητών για την ανάδειξη του Επαναστατικού Συμβουλίου του κινήματος Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Ντέιβις υπήρξε ο πρώτος Εβραίος που έγινε μέλος του Παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, που ιδρύθηκε το 1958. Την δεκαετία του 1980 είχε αποποιηθεί της Ισραηλινής υπηκοότητας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Αργότερα του δόθηκε η Παλαιστινιακή υπηκοότητα. Είναι ο μόνος μη Άραβας που διεκδίκησε έδρα στο Επαναστατικό Συμβούλιο.

Όταν το όνομά του ανακοινώθηκε --ήταν ο 31ος που κατέλαβε έδρα στο όργανο-- οι παριστάμενοι στο σχολείο της Βηθλεέμ όπου γίνονταν οι αρχαιρεσίες τον επευφήμησαν παρατεταμένα. Ο Ντέιβις, που αυτοαποκαλείται αντισιωνιστής κι έχει δηλώσει πως εντάχθηκε στη Φάταχ διότι τη θεωρούσε σοσιαλιστικό κίνημα, είναι ένα από τα 600 μέλη του κινήματος που διεκδίκησαν μια από τις 80 έδρες του Συμβουλίου.

Ο Ντέιβις, συγγραφέας των βιβλίων Israel: An Apartheid State (Zed Books, 1987) και Apartheid Israel: Possibilities for the Struggle Within (Zed Books, 2004) προτιμά να τον αποκαλούν Παλαιστίνιο Εβραίο. Μιλά άψογα Αραβικά, διδάσκει Ισραηλινές σπουδές στο Παλαιστινιακό Πανεπιστήμιο αλ Κουντς στην Άμπου Ντις, λίγα μέτρα από το Τείχος ύψους οκτώ μέτρων που έκτισε το Ισραήλ γύρω από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ για να τη χωρίσει από την Δυτική Όχθη.

Ο Ντέιβις είπε, μιλώντας στη Βηθλεέμ την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να διεκδικήσει μια έδρα στο Συμβούλιο, πως θέλει να δει κι άλλους αντισιωνιστές Ισραηλινούς και ξένους να καταλαμβάνουν θέσεις στην ιεραρχία της Φάταχ.

Η Φάταχ άρχισε το έκτο της συνέδριο --το πρώτο των τελευταίων 20 ετών-- στη Βηθλεέμ, στην Δυτική Όχθη, την 4η Αυγούστου. Μετά τις εργασίες του, που διήρκεσαν μια εβδομάδα, οι 2.000 σύνεδροι ψήφισαν για να αναδείξουν τα 18 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του κινήματος (τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη) και τα 80 από τα 128 μέλη του Επαναστατικού Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ






1 comment:

Anonymous said...

ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΕΒΕΡΤ, ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 250 ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΑ;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails