Sunday, November 29, 2009

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ


Η πολιτική ηγεσία της χώρας προσπαθεί με κάθε τρόπο,μέσω των ΜΜΕ,να αποκρύψει την αλήθεια για την οικονομία της Ελλάδας.Τις τελευταίες ημέρες μιλούν για το έλλειμα λές και δεν γνώριζαν πόσο είναι πριν κυβερνήσουν(αν αλήθεια δεν είχαν φροντίσει να μάθουν πόσο είναι το έλλειμα,τότε είναι παντελώς ανίκανοι και πρέπει να παραιτηθούν άμεσα).

Αποκρύπτουν ακόμη το πραγματικό εξωτερικό χρέος του δημοσίου,το οποίο προεκλογικά αναφέρθηκε σε πρωϊνή εκπομπή στην τηλεόραση,απο τον κ. Δούκα οτι είναι περίπου 1 τρισ. ευρώ.

Απο όταν μας έβαλαν (σ.σ:δεν έγινε δημοψήφισμα όπως θα έπρεπε και έγινε σε άλλες χώρες) στην Ευρωζώνη οι πολιτικές μας ηγεσίες "ευαγγελίζονται" συνεχώς το επίτευγμά τους αυτό.Θυμάστε τις ημέρες εκείνες που οι τιμές των προϊόντων διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες;

Πρέπει όμως να πούμε μερικές αλήθειες και για το ευρώ.

Μας λένε οτι είμαστε όλοι στο ευρώ,αρα ούτε και "αυτούς"(τους Ευρωπαίους) τους συμφέρει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ,όσο και αυτό δεν είναι για ευνόητους λόγους ευρέως γνωστό.


Η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.


Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ(χαρτονομίσματα)δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της.Αν κοιτάξετε στα ευρώ σας θα δείτε οτι μπροστά απο τον αριθμό σειράς,υπάρχει ένα γράμμα.Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου.Ετσι κάθε χώρα έχει το δικό της ευρώ.

Η κωδικοποίηση έχει ως εξής:




Το ενδιαφέρον είναι οτι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι.Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζετε.Παρατηρήστε δε,οτι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με το όνομά της.Δηλαδή,γιατί η Γαλλία να μην είχε το F(France) αντι για το U που δεν λέει τίποτα.Ομοίως για την Γερμανία το G για Germany αντί για το X.
Είναι προφανές οτι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας.Γιατί όμως;

Η απάντηση είναι απλή.Κάντε μια δοκιμή.Ας κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ απο 1 ATM.Τσεκάρετε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων.Θα δείτε οτι σχεδόν όλοι είναι απο άλλες χώρες.Ελάχιστα θα είναι τα ελληνικά,αν υπάρχουν καθόλου.Κυρίως θα βρείτε γερμανικά και ιταλικά ευρώ.Τι σημαίνει αυτό;Οτι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα,δανεικά απο άλλες χώρες.Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα,αντί για 1000,θα είχαμε 100 στην τσέπη μας.


Αυτό σημαίνει οτι έχουμε χρεοκοπήσει.Οριστικά και αμετάκλητα.

Γιατί,για να τυπωθούν νέα ελληνικά ευρώ πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται(ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση),ή η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα(σ.σ:σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς).

Η σημασία που έχει ο κωδικός σε κάθε χαρτονόμισμα είναι απλή.
Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης,τα ευρώ θα μετατραπούν στο αντίστοιχο,παλιό εθνικό νόμισμα.Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα έχουν ήδη μετατραπεί,εκείνη την Παρασκευή απόγευμα που θα μας ανακοινωθεί το μαντάτο.Σε εμάς εννοείται,με μια υποτίμηση τουλάχιστον 50%,γιατί η νέα δραχμή θα πρέπει να απηχεί και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας(500-600 δρχ/1 ευρώ).
Αυτό λέγεται και ληστεία της μεσαίας τάξης.
Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα,στο νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης,μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά.Τα άλλα χάσανε.

Δυστυχώς με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει,κάποια στιγμή θα καταφέρουν και το αδιανόητο.Να μας "πετάξουν" έξω απο την Ευρωζώνη και το Ευρώ.

Ακόμη και τότε όμως,θα υπάρχουν αρκετοί που θα κουνάνε με πάθος,"πράσινα" και "γαλάζια" σημαιάκια.






2 comments:

Anonymous said...

΄Εχετε απόλυτο δίκιο για τα πράσινα και μπλε σημαιάκια.
Είμαστε τελικά χαμηλής νοημοσύνης πολίτες, όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε.

Anonymous said...

Ποιό γράμμα έχουν μπροστά τα Ελληνικά Ευρώ? Προφανώς κάποιο απο τα not used στον πίνακα, τα οποία είναι 3 το Q, O, I. Ποιό θα ήταν το δικό μας αν κόβαμε νόμισμα?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails