Saturday, March 16, 2013

Φανατικά Εβραιόφιλος ο νέος Πάπας!


Το πρώτο πράγμα που έκανε ο νέος Πάπας Φραγκίσκος ήταν να παρακαλέσει τον αρχιραββίνο της Ρώμης να συναντηθούν για να δυναμώσουν τις σχέσεις Καθολικών και Εβραίων. Αναγνώρισε έτσι τα αφεντικά του ο νέος Πάπας!

Ο νέος Πάπας χαιρετά τους πιστούς..

Πως είναι δυνατόν ο Πάπας που αντιπροσωπεύει εκατοντάδες εκατομμύρια πιστών να συνομιλεί με τους απογόνους των δολοφόνων του Ιησού Χριστού;

Πως είναι δυνατόν να επιθυμεί καλές σχέσεις με την ηγεσία αυτών που σφάζων τους Παλαιστίνιους;




Ο αρχιραββίνος της Ρώμης δήλωσε ότι το παρελθόν του νέου Πάπα «μου δίνει ελπίδα και εμπιστοσύνη» ότι οι σχέσεις μας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται!
Ο ίδιος ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες δήλωσε ότι ο νέος Πάπας θα ήταν καλοδεχούμενος στο Ισραήλ.

Τα παρακάτω προέρχονται από την Wikipedia

Ο Μπεργκόλιο έχει στενούς δεσμούς με την Εβραϊκή..
κοινότητα της Αργεντινής και παρακολούθησε τις υπηρεσίες Rosh Hashanah το 2007 στην Συναγωγή του Buenos Aires. Η Καθολική Zenit News Agency ανέφερε ότι ο Μπεργκόλιο είπε στους Εβραίους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Συναγωγή να εξετάσουν την καρδιά του «ως προσκυνητής μαζί σας αδελφοί μου»!

Μετά την βομβιστική επίθεση το 1994 στο κτίριο της Εβραϊκής οργάνωσης AMIA στην Αργεντινή που σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι ήταν το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που υπέγραψε για την καταδίκη των βομβιστών και απαίτησε δικαιοσύνη.

Ο Μπεργκόλιο έχει κάνει αμέτρητες δράσεις προκειμένου να υποστηρίξει την εβραϊκή κοινότητα συμπεριλαμβανομένου της εκδήλωσης για την μνήμη της Νύχτας των Κρυστάλλων στο Καθεδρικό Ναό του Μπουένος Άϊρες! Να θυμίσουμε επίσης ότι ο πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραίκού Κογκρέσου, ο Ίσραελ Σίνγκερ, ανέφερε ότι εργάστηκε μαζί με τον Μπεργκόλιο στις αρχές του 2000, για την στήριξη των πτωχών σε μια κοινή προσπάθεια Καθολικών και Εβραίων με τον όνομα «Τζεντάκα»!

1 comment:

Anonymous said...

den einai mono o papas evraiofilos alla kai oloi osoi pisteuoun pws enas evraios maragkos einai theos kai ksexnoun thn thrhskeia twn progonwn mas ntroph mas

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails