Monday, March 11, 2013

Εισαγγελέας στην ΕΡΤ για τα ''χρυσά'' συμβόλαια


ert 11-3-2013Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας (προκαταρκτικής εξέτασης) με...

αφορμή καταγγελίες για υπερτιμολογημένες εκπομπές της ΕΡΤ, καθώς και για υψηλές αμοιβές συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Την έρευνα θα διεξάγει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ. Τζώνης, ο οποίος σύμφωνα με την εντολή της κ. Φάκου, θα διαπιστώσει τη βασιμότητα των καταγγελλόμενων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα.
Το έναυσμα για την έρευνα έδωσε δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής με τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ», στο οποίο αναφέρεται ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, η Δημόσια Τηλεόραση επιδίδεται σε «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό...».
Η εφημερίδα, επίσης, έκανε λόγο για περίπου 20 πρόσωπα που έχουν εγκατασταθεί μη θεσμοθετημένες θέσεις, σε «πάρτι» των πολυτελών εξωτερικών παραγωγών αλλά και στην πρόσληψη από τον περασμένο Σεπτέμβριο περίπου 30 ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) που έχει αναλάβει καθήκοντα στο Ραδιομέγαρο με μισθοδοσίες ιδιαίτερα μεγάλες, οι οποίες ;ξεκινούν από 2.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα των "χρυσών" συμβάσεων περιλαμβάνονται και αυτές ενός γυμναστή και ενός ασφαλιστικού συμβούλου.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-3-2013 από directNEWS.gr

http://directnews.gr/greece/24903-eisaggeleas-sthn-ert-gia-ta-xrusa-sumvolaia.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails