Tuesday, March 12, 2013

Στην Κίνα είναι το πιο πλούσιο κοινοβούλιο στον πλανήτη


Η Κίνα έχει το πιο πλούσιο κοινοβούλιο στον πλανήτη.
Η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη αριθμεί 83 δισεκατομμυριούχους βουλευτές, αριθμός αυξημένος κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “Le Figaro”.

To 2012, o αριθμός των Κινέζων δισεκατομμυριούχων βουλευτών ανερχόταν σε 71. Με βάση το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας που επικαλείται έρευνα του Ινστιτούτου “Hurun ”, ο πιο πλούσιος Κινέζος αντιπρόσωπος στη Λαική Εθνοσυνέλευση – και όχι μόνο- είναι ο Ζονγκ Γινγκου, ιδρυτής της εταιρείας  κινεζικών ποτών “Wahaha” καθώς η περιουσία του αποτιμάται στα 13 δισ δολάρια.
Για τα κινεζικά ΜΜΕ, είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.
Η μέση περιουσία των 83 Κινέζων “Μήδων” υπολογίζεται σε 3,35 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο... Βενιαμίν των Κινέζων δισεκατομμυριούχων είναι μόλις 38 Μαΐων. Σύμφωνα με την Le Figaro, o πιο νέος Kινέζος δισεκατομμυριούχος που κάθεται στα βουλευτικά έδρανα είναι ο Λορενς Χο, γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας παιχνιδιών “Macao Stanley Ho”.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ούτε ένας δισεκατομμυριούχος στο Κογκρέσο: Ούτε στη Γερουσία αλλά και ούτε στην Βουλή των Αντιπροσώπων.  
Ο πιο πλούσιος πάντως, θεωρείται ο Γερουσιαστής στο Τέξας, Μάικλ ΜακΚολ, η περιουσία του οποίου αποτιμάται στα 500 εκ. δολάρια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails