Friday, June 7, 2013

Έρχεται συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!

kefalogiannis-pasok-synedrio-eurokinissi
Δεν ξέρουμε αν το’ πε επίτηδες -για να προετοιμάσει το έδαφος- ή αν του… ξέφυγε, αλλά σημασία έχει ότι το είπε. Μιλάμε για τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας (ή «Νέας Δυστυχίας»), Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος μιλώντας στον Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την δημοσκόπηση του Ποντικιού, άφησε με πρόσχημα τον εκλογικό νόμο, ορθάνοιχτο παράθυρο συνεργασίας της νουδούλας με τον ΣΥΡΙΖΑ (και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις του… συνταγματικού τόξου):

«Αυτό που νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι ότι με το υπάρχων εκλογικό σύστημα, βάση θα αποτελεί το πρώτο κόμμα και από εκεί και πέρα οι συμμαχίες. Στο τέλος του δρόμου, γι’ αυτό πιστεύω και στην τετραετία, θα έχουν να πάρουν και τα κόμματα τις συγκυβέρνησης. Στο τέλος του δρόμου, πάντα το καλό κερδίζει το κακό. Η αλήθεια κερδίζει το ψέμα».

Τι εννοεί ο… ποιητής (εκ του προχείρου…); Ότι εφόσον στις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα είναι δεύτερο κόμμα, κάτι κομματίδια τύπου ΠΑΣΟΚ, Καμμένου, Κουβέλη, ΚΚΕ και δε συμμαζεύεται, ακόμα κι αν καταφέρουν να μπουν στη βουλή, όσα το καταφέρουν, με τις μικρές τους δυνάμεις δε θα μπορούν να στηρίξουν ως δεκανίκια κυβέρνηση, οπότε η μόνη λύση ανάγκης θα είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό είναι και το πιθανότερο (και εφιαλτικότερο) σενάριο, το οποίο προσπαθούν όπως-όπως να αποφύγουν οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας, γιατί έτσι θα πέσουν οι μάσκες, ότι δήθεν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… μισητοί αντίπαλοι. Δε βλέπουμε όμως να το αποφεύγουν…

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, ο Κεφαλογιάννης, που ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή στις 6 Μαΐου του 2006 δε δίστασε να δηλώσει δημοσίως και ευθαρσώς πως «είμαστε όλοι καραγκιόζηδες», είπε τα εξής σχετικά με την Χρυσή Αυγή: «Η Χρυσή Αυγή, είναι ένα κόμμα που μισεί όλους τους άλλους. Είναι μια κωμωδία της πολιτικής σκηνής ακόμα και ο τρόπος που προσεγγίζει τα θέματα».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails