Wednesday, February 11, 2015

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΒΕΛΓΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ;

O θρυλικός Τεν Τεν είναι παραγωγή βέλγου καρικατουρίστα
To «Berlin Social Science Center » πραγματοποίησε  δημοσκόπηση που σε 9.000 μουσουλμάνους και χριστιανούς σε 6 χώρες της ΕΕ (Βέλγιο,Ολλανδία,Γερμανία,Γαλλία,Σουηδία και Αυστρία). Οι 1.200 συμμετέχοντες που ερωτήθηκαν στο Βέλγιο  ήταν τουρκικής και μαροκινής καταγωγής και υπολογίζονται ως μουσουλμάνοι.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην « Journal of Ethnic and Migration Studies » και αναδημοσιοποιήθηκε από την καθημερινή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας φλαμανδόφωνη την De Morgen αποκαλύπτει ότι οι μισοί βέλγοι μουσουλμάνοι θεωρούνται φονταμενταλιστές. Το σχετικό ερωτηματολόγιο απαρτιζόταν από 3 θέματα στα οποία ο πολίτης όφειλε να απαντήσει μ΄ένα μονολεκτικό ΝΑΙ ή ΟΧΙ:
- Οι μοσυσουλμάνοι πρέπει να στραφούν προς τις ρίζες της πίστης τους.
- Δεν υπάρχει μόνο παρά μόνο μια ερμηνεία του κορανίου και  κάθε μουσουλμάνος πρέπει να την τηρήσει.
-Οι θρησκευτικοί κανόνες είναι πιο σημαντικοί από τους νόμους.
Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι στο Βέλγιο στην πρώτη ερώτηση το ΝΑΙ επέλεξε το 66 % του δημογραφικού δείγματος. Στην δεύτερη ερώτηση απάντησε καταφατικά το 82,2  και στην τρίτη το 69,6 %. Περισσότεροι από το (52,5 %) των ερωτώμενων απάντησαν ΝΑΙ και στα τρια ζητούμενα και επομένως θεωρούνται φονταμενταλιστές.Μόνο η Αυστρία αποδείχθηκε ότι διαθέτει περισσότερους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους από το Βέλγιο αφού το αντίστοιχο ποσοστό που καταγράφηκε ήταν (55,2 %).(lesoir 11/2/15)
ΥΓ.Ο  Τεν Τεν σε νέες περιπέτειες;(είναι ο ήρωας των βελγικών κόμικς)
dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails