Saturday, February 14, 2015

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Μέσα στην αναμπουμπούλα των εκλογών και τις αψιμαχίες των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ και του Σύριζα στα τηλεοπτικά πάνελ, η κυβέρνηση Σαμαρά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, περνάει εγκύκλιο η οποία απαλλάσει τον Ελληνα μαθητή και την Ελληνίδα μαθήτρια απο το μάθημα των Θρησκευτικών.


Επιμέλεια άρθρου:Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
28 Ιανουαρίου 2015



Στις 23/01/2015, δύο μόλις μέρες πρίν τις εκλογές, ο Πασοκτζής της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, πέρασε ακόμη μια εγκύκλιο με πονηρό τρόπο για να γλυτώσει την κατακραυγή της εκκλησίας και του Ελληνικού λαού. Μια εγκύκλιος, η οποία θα είναι βούτηρο στο ψωμί του νεόφερτου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Οπως αναφέρει το Υπουργείο: Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές (άρ.16, παρ.2 του Συντάγματος) και διδάσκεται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, ακολουθεί τους γενικούς σκοπούς της εκπαίδευσης και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές. 

Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα σε μη Χριστιανούς Ορθόδοξους μαθητές, δηλαδή αλλόθρησκους ή ετερόδοξους ή άθρησκους, που επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, να απαλλαγούν από την παρακολούθησή του. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Παιδείας, το σχολικό έτος 2010-11 φοίτησαν 157.201 αλλοδαποί, μαθητές σε σύνολο 1.492.657 μαθητών (ποσοστό 10,53%). 

Στην Αττική, το 14% των μαθητών είναι αλλοδαποί, όμως στα σχολεία της Αθήνας είναι περίπου οι τρεις στους δέκα. Η αναλογία των αλλοδαπών ανά σχολείο κυμαίνεται από 5,4% έως 83,74%. 

Υπάρχουν σχολεία που αποτελούν μειονότητα από έλληνες μαθητές σε αναλογία. Εκεί λοιπόν, η θα πρέπει να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών, η να μεταφερθούν αυτά τα παιδιά σε άλλο σχολείο με περισσότερους Ελληνες μαθητές και μαθήτριες. 

Αλλά ..... δεν βαριέσαι. Προκειμένου να αναστατωθεί ενα ολόκληρο σχολείο για δυο μαθητές οι οποίοι είναι Ορθόδοξοι καλύτερα να δηλώσουν (σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο) ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο μάθημα, και να δηλώνεται ότι ο μαθητής δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος.

Οι Αθεοι πήραν θάρρος από την πρώτη μέρα κιόλας της ορκομωσίας της νέας Αριστερής κυβέρνησης, όπως γράψαμε σε άρθρο μας στην Αθέατη γνώση, και απαιτούν από αυτή να κάνει πραγματικότητα όσα η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει η καθυστερούσε να υλοποιήσει.

Με αυτο το βρώμικο τρόπο, όλοι οι μαθητές που έχουν γονείς οι οποίοι έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να τους ενδιαφέρει αν υπάρχει η όχι το μάθημα των θρησκευτικών ως διδακτέα ύλη, η οι μαθητές που έχουν φίλους Αλβανούς η δεν ξέρω εγώ τι άλλο, οι οποίοι δεν θα επιθυμούν να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικων, θα απαιτήσουν κανονικά και με το νόμο να απέχουν από το μάθημα κάνοντας κοπάνα, η επειδη ενδέχεται να χαρακτηριστούν από κάποιους οπισθοδρομικοί, η ακόμη να γελιοποιηθούν από τους αλλόθρησκους συμμαθητές τους διότι θα φαίνονται σαν στη μύγα μεσ΄το γάλα.

Θα μπορούσαν αντ αυτού, να περάσουν μια εγκύκλιο η οποία θα λεεί ότι οι αλλόθρησκοι μαθητές θα έχουν το δικαίωμα να μην συμμετέχουν στην διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών. Λες και ο Αθεος έχει κάποιο πρόβλημα ώστε να υποφέρει να διδάσκετε το μάθημα των θρησκευτικών. Ολα τα μαθήματα του σχολείου είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές. Πολλοί δεν διαπρέπουν σε όλα επειδή βαριούνται να διαβάσουν η επειδή τους αφήνουν παγερά αδιάφορους. Τα θρησκευτικά θα μπορούσε να ήταν ενα από αυτά.

Αυτοί όμως έχουν ως σκοπό να αφαιρέσουν οτιδήποτε υφίσταται το οποίο έχει σχέση με την εκκλησία και την πολιτεία. Εδω έρχεται και η Νεοταξική προώθηση του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας.

Ο Υπουργός παιδείας του Πασόκ Ανδρέας Λοβέρδος, στην συγκυβέρνηση με την ΝΔ, ανοίγει τον δρόμο στον φανατικό άθεο Μαρξιστή διάδοχό του, Τάσο Κουράκη να αποτελειώσει την καταστροφή της παιδείας στην Ελλάδα.

atheatignosi

1 comment:

Anonymous said...

Απο τον μασονοσαιντελογο Λοβερδο στον -γνωστο- Κουρακη...

βρειτε τις... "διαφορες"...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails