Friday, February 27, 2015

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!...ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΟΙ «ΑΤΕΝΙΣΤΑΣ» ΚΑΙ Ο ΛΑΘΡΟΚΑΜΙΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ



protothema.gr_ Μία δράση των atenistas για ίσα δικαιώματα σ’ όλους τους συμπολίτες μαςΑυτή την Κυριακή, 1η Μαρτίου, η ομάδα Plus των atenistas μας καλεί να υποδεχθούμε την άνοιξη με μία εκδήλωση διαφορετική από τις συνηθισμένες: σε συνεργασία με το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity και τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, θα μας ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες δεύτερης γενιάς.


Οπως εξηγούν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους, «περίπου 200.000 νέοι γεννημένοι ή/και μεγαλωμένοι στην Ελλάδα δεν έχουν τα δικαιώματα που οι υπόλοιποι πολίτες θεωρούν δεδομένα. Οι νέοι μεταναστευτικής καταγωγής, ή δεύτερη γενιά όπως αποκαλούνται, έχουν περάσει όλη, ή σχεδόν όλη, τη ζωή τους εδώ. Αυτός είναι ο τόπος που γνωρίζουν καλύτερα και η Ελληνική είναι γι’ αυτούς η γλώσσα που καλύτερα μιλούν. Είναι οι γείτονες, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συμμαθητές και συμφοιτητές μας, όλοι κάτοικοι αυτής της πόλης, εξίσου Αθηναίοι, μα χωρίς τα ίδια δικαιώματα».



Σύμφωνα με τον Τάσο Χαλκιόπουλο, ιδρυτικό μέλος των atenistas, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιούνται πάνω σε κοινωνικά ζητήματα. «Και πριν από δύο χρόνια είχαμε πραγματοποιήσει μία καμπάνια για παιδιά με αντίστοιχα προβλήματα. Θέλουμε από την πλευρά μας να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να ασκηθεί πίεση σε οτιδήποτε ρατσιστικό». Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προχωρήσει και σε συγκέντρωση ρούχων αλλά και τροφίμων για αστέγους. «Στόχος μας είναι να βοηθήσομε όσο μπορούμε όλες τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες», προσθέτει ο Τάσος.




Την Κυριακή, λοιπόν, 1η Μαρτίου, από τις 11 έως τις 3, στην αίθουσα Δ12 της Τεχνόπολης στο Γκάζι, θα έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μέρος σε μια ξεχωριστή δράση. «Μέσω βιωματικών παιχνιδιών, συζητήσεων και ενημέρωσης μπορούμε όλοι να μπούμε στη θέση των νέων αυτών, να συζητήσουμε τα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν μετά την ενηλικίωσή τους, να γνωρίσουμε το νομικό και κοινωνικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα. Θα δοθεί στους ίδιους φωνή να μιλήσουν και να πουν την ιστορία τους και σε όλους μας μια μοναδική ευκαιρία να σπάσουμε κάποια στερεότυπα», συνεχίζεται στην ανακοίνωση της ομάδας.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν βιωματικά παιχνίδια για μικρά παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρέχονται, από ειδικούς της ομάδας Generation 2.0, υπηρεσίες συμβουλευτικής σε όλους τους νέους μεταναστευτικής καταγωγής που ενδιαφέρονται για τη διαδικασία έκδοσης ή ανανέωσης της άδειας διαμονής τους καθώς και διαδικασία κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

4 comments:

Anonymous said...

Να φύγουν αμέσως όλοι οι λαθροέποικοι και τα παιδιά τους. Δεν μπορεί να ονομάζεις Ελληνες κάποιους που έζησαν ή γεννήθηκαν στην Ελλάδα, επειδή οι γονείς τους πέρασαν παρανόμως τα σύνορα και δεν τιμωρήθηκαν για το έγκλημα αυτό. Δεν είναι καθόλου δίκαιο να είναι ίσος με εμένα που ο πατέρας μου πολέμησε το 1946-49 τους κομμουνιστοσυμμορίτες, ο παππούς πολέμησε τους τούρκους το 1922 και ο προπάππος μου ήταν ήρωας του μακεδονικού αγώνος. Είναι προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων νεκρών από την περίοδο της τουρκοκρατίας έως τώρα. Ας έλθουν κάποιοι (αποδεδειγμένα πρόσφυγες και όχι "οικονομικοί μετανάστες") να τους παρέχουμε άσυλο και ασφάλεια και όταν η κατάσταση στην χώρα τους εξομαλυνθεί να φύγουν. Το να γεμίσουμε με εκατομμύρια αλλοεθνών την Ελλάδα και να διαλύσουμε την πληθυσμιακή της σύνθεση είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που θα έχει διαπραχθεί. Κάτι τέτοιο δεν το πέτυχαν ούτε οι τούρκοι σε 500 έτη και θα το επιτύχουν τα ανθελληνικά γουρούνια που μας κυβερνούν σε μόλις 25. Και το χειρότερο, εάν αντιτίθεσαι στην εξαφάνιση της ελληνικής φυλής είσαι ρατσιστής. Αυτοί που προσπαθούν να την εξαφανίσουν τι είναι;

Anonymous said...

Στο διάολο σκατο-πίθηκοι λαθροεισβολείς μαζί με τους χιμπατζήδες, τους παρεισφρίσαντες περιτομημένους παιδόφιλους τοκογλύφους και τους σκατο ταλμουδο-μπολσεβίκους λακέδες τους.

Άπαντες τον πούλο άρμ!!

Anonymous said...

Όλα. Αυτά. Γινωνται. Απο. Τους. Ιουδαίους. Ή. Παγκοσμιοποίηση. Είναι. Το. Διακυβευμα. Τους ΑΔηλαδη. ή. Παγκοσμια. Διακυβέρνηση. Τους. Με. Τον. Ψευδο μεσσία. Αντίχριστο. 666 .
Έλληνες. Μη. Δεχθούμε. Αυτήν. Την. Παπαρια. Τον. Μεσσία. Των. Εβραίων.

Anonymous said...

Οι πατεράδες - παππούδες τους δικαίως πολέμησαν κατά των αποικιοκρατών που είχαν πάει στις πατρίδες τους.

Δεν το βρίσκουν δίκαιο και εμείς να πολεμήσουμε εναντίον της αποικιοκρατίας που θέλουν να κάνουν αυτοί στην πατρίδα μας;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails