Monday, June 1, 2015

EKTOΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIS KΑΙ ΤΗΝ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΚΑΙ Η ΕΕ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


 Η ΕΕ αποφάσισε να επεκτείνει για ένα χρόνο τις τιμωρίες κατά του συριακού κράτους και των μελών του.Αυτές περιλαμβάνουν κυρίως embargo στο πετρέλαιο και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του περιβάλοντος του προέδρου της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας Bachar al-Assad, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Συμβούλιο της ΕΕ.

»Καθώς η κατάσταση στη Συρία συνεχίζει να επιδεινώνεται τα περιοριστικά μέτρα επιβαλόμενα από την ΕΕ στο συριακό καθεστώς επεκτέθηκαν για έναν χρόνο », ανέφερε το Συμβούλιο της ΕΕ αναφέρει το ανακοινωθέν.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι σ΄ ένα υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο του οποίου η υπευθυνότητα στην καταπίεση και τη βία κατά του πληθυσμού της Δαμασκού του απαγορεύτηκε το ταξίδι σε χώρες της ΕΕ και τυχόν λογαριασμοί του παγώνουν.
Τα τιμωρητικά μέτρα της ΕΕ κατά του συριακού κρα΄τους και της διοικητικής της μηχανής αφορούν πλέον 200 σύριους και 70 θεσμούς των οποίων οι λογαρισμοί τους παγώνουν και τους απαγορεύεται να τους εκδοθεί visa.
Η ΕΕ ομοίως επέκτεινε τις οικονομικές της κυρώσεις κατά της Συρίας συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εξαγωγής όπλων προς τη Συρία, embargo στο πετρέλαιο και περιορισμούς σε κάποιες επενδύσεις μέχρι της 1ης Ιούνη του 2016 πρόσθεσε η πηγή.
Τον Δεκέμβρη του 2014 το Συμβούλιο της ΕΕ υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει  να επιβάλει τιμωρίες κατά του συριακού κράτους κατ΄αυτούς συριακού καθεστώτος και των μελών του για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η καταπίσεη του πληθυσμού.(Atlasinfo 28 Mαίου 2015 shaamtimes 30.5.15 )
dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails