Saturday, June 25, 2016

Έγκλημα στην Αγία Νάπα: Αυτός είναι ο δεύτερος Αλβανός που καταζητείται

Καταζητείται ο 48χρονος Aleks Burreli, ο οποίος φέρεται να είναι ο δεύτερος εκτελεστής στο τετραπλό φονικό

Ένταλμα σύλληψης κατά του 48χρονου Αλβανού, Aleks Burreli, ο οποίος φέρεται να είναι ο δεύτερος εκτελεστής στο τριπλό φονικό στην Αγία Νάπα, αναμένεται να εκδώσει η κυπριακή αστυνομία. 

Ο 48χρονος φέρεται να είχε έρθει στις 8 Μαίου στη Κύπρο μαζί με τον εκτελεστή Vogli Jani, 41 ετών, που σκοτώθηκε χθες. Δεν αποκλείεται ο 48χρονος να είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον συμπατριώτη του, αφού οι δύο αστυνομικοί που συνόδευαν τον Φάνο Καλοψιδιώτη δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους. 

Η Αστυνομία με ανακοίνωση της καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αρχηγείου, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Ο καταζητούμενος Aleks Burreli


Η Κυπριακή Αστυνομία αξιολογεί ως ιδιαίτερα σοβαρή την υπόθεση του τετραπλού φονικού που σημειώθηκε χθες το βράδυ  στην Αγία Νάπα, με θύμα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, ένα μέλος της Αστυνομίας και τη σύζυγό του, καθώς και έναν αλλοδαπό, που φέρεται να είναι εκ των δραστών της δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια για να απαντηθούν ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν. Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση την οποία διερευνούμε με κάθε προσοχή και σοβαρότητα, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους δράστες της επίθεσης, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «ήταν δύο ή τρεις, είναι κάτι το οποίο εξετάζεται», ενώ πρόσθεσε ότι ο εντοπισμός όσων εμπλέκονται αποτελεί προτεραιότητα.
Ερωτηθείς αν προβληματίζει την Αστυνομία η παρουσία μελών της Δύναμης στο χώρο, με ένα άτομο που την έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «θέλει λεπτό χειρισμό το όλο θέμα» και επανέλαβε ότι «για μας είναι μια σοβαρή υπόθεση και σαν μια τέτοια αντιμετωπίζεται».

«Όντως υπάρχουν ερωτήματα, τα οποία αναμένεται να απαντηθούν» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η Αστυνομία πρέπει να μείνει απερίσπαστη για να επιτελέσει το δύσκολο ανακριτικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, οι έρευνες και εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σύλληψη κάποιου προσώπου.
Είπε παράλληλα ότι οι προσπάθειες της Αστυνομίας για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, γύρω στις 10.10 μμ το βράδυ της Πέμπτης, ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 χρόνων, ο λοχίας της Αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου, 46 χρόνων και η σύζυγός του, Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν σε εστιατόριο, στην Αγία Νάπα.

Άγνωστα πρόσωπα εισήλθαν στο εστιατόριο και πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν ο Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Χατζηευθυμίου και ένας 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φαίνεται πως είναι εκ των δραστών της επίθεσης.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένας 37χρονος, μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν στο ίδιο μέρος, καθώς και ένα ακόμη πρόσωπο.

Ο κ. Αγγελίδης διευκρίνισε ότι ο λοχίας υπηρετούσε στο Γραφείο Συλλογής Πληροφοριών του Αρχηγείου Αστυνομίας και ο τραυματισμένος αστυνομικός υπηρετεί στη ΜΜΑΔ (Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης).

Για τα μέλη της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ο Χατζηευθυμίου ήταν εκτός υπηρεσίας και με άδεια απουσίας, ενώ ο 37χρονος ήταν επίσης εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή και άρχισαν έρευνες και εξετάσεις, ενώ επιτόπου μετέβησαν ο αρμόδιος Βοηθός Αρχηγός, ο Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, ο Αστυνομικός Διευθυντής και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

Από τη σκηνή έχουν παραληφθεί τεκμήρια, και όπως είπε ο κ. Αγγελίδης «αξιολογούνται όλα τα στοιχεία και δεδομένα, τα οποία υπάρχουν».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βρέθηκε σε ανοιχτό χώρο, στη Αγία Νάπα, αυτοκίνητο να φλέγεται, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, το οποίο εξετάζεται.

Για τον αλλοδαπό δολοφονηθέντα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η Ιντερπόλ της χώρας καταγωγής του, ενώ αναμένονται στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν τις εξετάσεις. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails