Monday, November 30, 2020

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ

 

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η ελβετική αστυνομία χαρακτηρίζει την επίθεση της γυναίκας με μαχαίρι ως γνωστή ισλαμική τρομοκρατική επίθεση. Η 28χρονη μουσουλμάνα έκλεψε ένα μαχαίρι από ένα πολυκατάστημα στο κέντρο του Λουγκάνο και μετά επιτέθηκε σε δύο γυναίκες στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)

Σύμφωνα με την εφημερίδα REMIX News: Χωρίς να βγάλει την τιμή από το μαχαίρι, έπεσε/όρμηξε σε δύο γυναίκες που περπατούσαν κοντά. Μαχαίρωσε το ένα στο λαιμό και άρχισε να στραγγαλίζει το άλλο. Σύμφωνα με μάρτυρες, φώναξε ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος.
Η γυναίκα στο εμπορικό κέντρο αφοπλίστηκε τελικά από μια ομάδα πελατών που την κράτησαν πριν φτάσει η αστυνομία. Η επακόλουθη έρευνα επιβεβαίωσε ότι η επίθεση είχε ως κίνητρο το Ισλάμ.

https://rmx.news/article/article/young-female-is-radical-attacks-people-in-a-swiss-shopping-mall-with-a-knife

Οι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν κραυγές και κτυπήματα, και στη συνέχεια είδαν τα πτώματα δύο γυναικών σε μια λίμνη αίματος. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λουγκάνο στην πλατεία Dante. Στην Ελβετία, παρά τα μέτρα κορωναϊού, τα καταστήματα είναι ακόμα ανοιχτά.
Οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας είχαν καταχωρίσει την εισβολέα, της οποίας το όνομα δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν τα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία, όπως ριζοσπαστικοποιήθηκε το 2017. Το πρακτορείο ειδήσεων SDA ανέφερε ότι γεννήθηκε στην Ελβετία και μεταστράφηκε στο Ισλάμ ως ενήλικας. Σύμφωνα με το Reuters, προσπάθησε να ταξιδέψει στη Συρία για να γνωρίσει έναν ριζοσπαστικό που γνώρισε στο Διαδίκτυο, ωστόσο, οι τουρκικές αρχές την κράτησαν στα σύνορα με τη Συρία και την επέστρεψαν στην Ελβετία.

«Δεν είναι συνηθισμένο για τους τζιχαντιστές να επιτίθενται, αλλά δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Χαμάς και οι ισλαμικές τζιχαντιστικές ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν γυναίκες βομβιστές αυτοκτονίας στο Ισραήλ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι Τσετσενικές γυναίκες που συμμετείχαν σε επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας ή στο θέατρο του Ντουμπρόβνικ το 2002 », δήλωσε η Marek Čejka, συγγραφέας του βιβλίου« Το Κοράνι, το σπαθί και η κάλπη »(Korán, meč a volební urna) .

Η ελβετική αστυνομία ερευνά τώρα εάν η τρομοκράτης ενήργησε μόνη της  ως ο λεγόμενος μοναχικός λύκος ή ως μέρος μιας ομάδας. Μια έρευνα για πρόσφατο τρομοκρατικό πυροβολισμό στη Βιέννη, όπου τέσσερα άτομα πέθαναν στις 2 Νοεμβρίου, αποκάλυψε ότι ο ισλαμιστής τρομοκράτης είχε συναντήσει αρκετούς Ελβετούς ριζοσπάστες πριν από την επίθεση.
Στην Ελβετία, αυτή η επίθεση είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό κατά το τελευταίο τρίμηνο ενός έτους. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ένας εισβολέας μαχαίρωσε έναν 29χρονο Πορτογάλο μπροστά σε ένα κατάστημα κεμπάπ στο Morges. Η αστυνομία τον έπιασε την επόμενη μέρα με ένα μαχαίρι και ένα αντίγραφο του Κορανίου. Οι αρχές γνώριζαν ότι ο εισβολέας διέδωσε τζιχαντιστική προπαγάνδα τα τελευταία τρία χρόνια.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails