Thursday, January 28, 2010

Γερμανία: 1 στους 5 ανήκει σε οικογένειες μεταναστών - Η εξαφάνιση των Γερμανών!

Στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τρίτη καταδεικνύουν ότι το 19% του πληθυσμού της Γερμανίας αποτελείται από οικογένειες μεταναστών κι υπογραμμίζουν τις εντεινόμενες ανησυχίες για το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους.

Κατά ομοσπονδιακούς στατιστικολόγους, 15,6 εκατ. άνθρωποι στη Γερμανία είτε μετανάστευσαν στη χώρα από το 1950 είτε είναι παιδιά τουλάχιστον ενός μετανάστη γονέα. Ο συνολικός πληθυσμός της Γερμανίας φθάνει τα 80 εκατομμύρια.

Οι μεγαλύτερες μειονότητες είναι οι Τούρκοι και άνθρωποι γεννημένοι στο πρώην Σοβιετικό μπλοκ. Τα στοιχεία αποτελούν επεξεργασία δεδομένων του 2008.

Λόγω του ότι οι μετανάστες τείνουν να κάνουν περισσότερα παιδιά από τους ανθρώπους με γερμανικές ρίζες, το ποσοστό των μεταναστών αυξάνεται σταθερά αφότου άρχισαν να συγκεντρώνονται σχετικά στοιχεί από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία το 2005, όταν το ποσοστό τους έφθανε το 18,3%.

Περίπου το 14% των ανθρώπων που είναι μετανάστες ή γόνοι μεταναστών δεν διαθέτουν ούτε πιστοποιητικό εγκατάλειψης της σχολικής εκπαίδευσης, ποσοστό δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με το 2% των ανθρώπων που έχουν γερμανικές ρίζες, επισήμαναν οι ίδιοι στατιστικολόγοι.


Αναδημοσίευση απο http://ta-mavra-nea.blogspot.com



1 comment:

Μαρία said...

αυτο με το μορφωτικό επίπεδο τον αλλοδαπων στη Γερμανία οτι και καλά είναι πολύ κατώτερο απο των Γερμανών δεν ισχύει καθόλου. Είμαι 15 και είμαι μεγαλωμένη στο Μόναχο και πήγα ελληνικό δημοτικό, Γυμνάσιο και πρώτη Λυκείου. Τώρα άλλαξα και πάω σε γερμανική σχολή για να μπορώ να σπουδάσω εδώ. Το πρόβλημα εδώ είναι οτι δεν αναγνζωρίζονται τα απολυτήρια των ελληνικών σχολείων όσο αξίζουν ή και καθόλου. Του δημοτικού αναγνωρίζεται πλήρως, του Γυμνασίου μόνο ως Hauptschule ενώ το επίπεδο είναι πολύ ανωτερο από το γερμανικό. και του λυκείου καθόλου. για αυτό τον λόγο πάω τώρα σε γερμανική σχολή και το επίπεδο είναι πολύ μα πολύ χαμηλότερο από το λύκειο. αφού κάνουν χημεία ελληνικού επιπέδου πρώτης Γυμνασίου ενώ βρίσκομαι στην ενδέκατη τάξη δηλαδή β λυκείου. τα μαθηματικά που κάνουμε στο Λύκειο εδώ τα κάνουν στα πανεπηστημια....κατα τα άλλα δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με αυτούς για να μας αναγνωρίσουν.... φυσική, βιολογία, δίκαιο, οικονομία κ.τ.λ. δεν κάνουν καθόλου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails