Friday, January 22, 2010

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ - Οταν εξαγοράζεσαι απο αυτόν που (υποτίθεται;;) πολεμάς!

Σ.Α: Το δημοσιεύουμε ξανά γιατί οι ειδήσεις αυτές δεν πρέπει να ξεχνιούνται. Η γαλλική εφημερίδα "Liberation", πνευματικό τέκνο του μαοϊκού Σερζ Ζουλί(μάλλον Εβραίος αλλά το σίγουρο είναι οτι όλοι οι στενοί του συνεργάτες ήταν Εβραίοι όπως ο Levy) και του μαρξιστή Ζαν Πολ Σάρτρ(Εβραίος;;) και σύμβολο για κάθε Γάλλο αριστερό έχει εξαγοραστεί απο ένα μέλος της οικογένειας των τρισεκατομμυριούχων τραπεζιτών Ρόθτσιλντ(Εβραίος).

Η σχετική είδηση που βρήκαμε εδώ:

Γαλλία: Κρατική παρέμβαση

Η παρέμβαση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί(Σ.Α: Εβραίος φίλος τους Ρόθτσιλντ), υπέρ του τύπου, δείχνει το ενδιαφέρον της γαλλικής κυβέρνησης για τα ΜΜΕ. Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε σχέδιο για τη διάσωση του τύπου και την στήριξη των ΜΜΕ. Η βοήθεια 200 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο βοήθεια στους διανομείς, η δημιουργία ειδικού Ταμείου που θα τροφοδοτείται από δωρεές, η δωρεάν συνδρομή για κάθε νέο μια μέρα την εβδομάδα, αποτελούν προτάσεις που, όπως πιστεύεται, ενδέχεται να σώσουν τις ιστορικές εφημερίδες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Η εφημερίδα Liberation κατάφερε να επιβιώσει, μετά από πολλά προβλήματα, όταν την αγόρασε ο πολυεκατομμυριούχος Ρότσιλντ, ο οποίος υποχρέωσε τον τότε διευθυντή και ιστορικό πρόσωπο της εφημερίδας, Σερζ Ζιλί, να αποχωρήσει. Ακολούθησαν απολύσεις, η εφημερίδα όμως δεν έκλεισε. Ο Εντουάρ ντε Ροτσίλντ αγόρασε το 37% των μετοχών της «Λιμπερασιόν» κι έγινε ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας. Οι εργαζόμενοι ενέκριναν με ψηφοφορία την είσοδο στο κεφάλαιο της εφημερίδας του Εντουάρ ντε Ροτσίλντ και εκείνος δεσμεύθηκε να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη της εφημερίδας.




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails