Monday, July 19, 2010

Το βλάσφημο και ανιστόρητο βιβλίο μίας Γαλλοεβραίας για τον Αλέξανδρο Τον ΜΕΓΑ

Ένα βιβλίο στην πραγματικότητα καθόλου κολακευτικό για τον Μεγάλο Μακεδόνα Στρατηλάτη, τον εκπολιτιστή της Οικουμένης. Ένα απόσπασμα και μόνον αρκεί για να καταλάβουμε τον στρεβλό τρόπο, αλλά και τον βλάσφημο με τον οποίο αντιμετωπίζει η εβραία συγγραφεύς τον Μακεδόνα Στρατηλάτη. Γράφει χαρακτηριστικά: «.από τη μια μεριά .....




η εικόνα του μεγαλόπρεπου κατακτητή και του φιλόσοφου βασιλιά που ονειρεύεται μια συγχώνευση των φυλών και ένα παγκόσμιο πολιτισμό. Και από την άλλη μια εικόνα ενός προσώπου κτηνώδους, βίαιου, ανίκανου να επιβληθεί στον εαυτό του και αδίσταχτου μέθυσου.» Claude Mosse, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ.
Παρουσιάζοντας το βιβλίο, από τα «ΝΕΑ», στο ένθετο «βιβλιοδρόμιο», ο συγγραφεύς Τάκης Θεοδωρόπουλος γράφει με περισσή ειρωνεία:
«Τις υπερβολές τις ζήσαμε όλοι καμιά δεκαριά χρόνια αργότερα, όταν είχαμε καταφέρει με δαιμόνιους διπλωματικούς ελιγμούς να μετατρέψουμε το ματς «Μακεδονία-Σκόπια» σε ντέρμπι και ζούσαμε εν μέσω καλπάζουσας ομοψυχίας και αφασίας του πολιτικού μας συστήματος συγκλονιστικές φάσεις εθνικής υπερηφάνειας. Γύρω στο ένα εκατομμύριο απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεταξύ αυτών ορισμένοι με την στολή των μακεδονομάχων, είχαν κατέβει τότε στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα πνευματικά δικαιώματα της μνήμης του από τους αλλοφύλους, φωνάζοντας, εκτός των άλλων, και «Ζήτω ο Μεγαλέξανδρος».
Ώστε έτσι λοιπόν, ποδοσφαιρικός αγώνας Μακεδονία - Σκόπια ήταν τα εθνικά συλλαλητήρια που διατράνωσαν την θέληση ενός ολόκληρου λαού. Μια θέληση που ξεπούλησαν βάναυσα πολιτικάντηδες και βαρώνοι των ΜΜΕ. Και σήμερα δεν μιλάει κανείς πια για την λεηλασία της ιστορίας μας από το κράτος των Σκοπίων, που χρησιμοποιεί διεθνώς και χωρίς αντίρρηση το όνομα «Μακεδονία». Έχουν σιωπήσει όλοι ακόμη και οι «μακεδονομάχοι» «υπερπατριώτες» της ουδούλας, που σιωπούν γιατί είναι κοινό μυστικό ότι έχουν συμφωνήσει για το ζήτημα αυτό με το ΠΑΣΟΚ.


hellraiser
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/07/blog-post_5678.html 

1 comment:

Anonymous said...

Θα ήταν πιο "σοφό" η εν λόγω "συγγραφεύς" να ασχολείται με τα του "οίκου" της και με τους συμπατριώτες της, ειδικά τον αιμομείκτη Λωτ, τον σφαγέα Τζόσουα του Ναυή, την ερωμένη του Ben Panthera και όλους τους ανιστόρητους λεπρούς ψευδοπροφήτες του "πάνθεου της ερήμου". Ας μην βρωμίζει με την αμάθεια της και τα κόμπλεξ της κάποιον που δεν είναι άξια ούτε το όνομα του να προφέρει..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails