Tuesday, December 17, 2013

Α.Σαμαράς: "Οι Έλληνες έχασαν 40% του εισοδήματος τους" - Οι βουλευτές τι έχασαν;

Τα πόθεν έσχες των βουλευτών που δημοσιοποιήθηκαν χθες αποτελούν όνειδος για το πολιτικό σύστημα, το οποίο δείχνει πώς ζει στον δικό του κόσμο, μακριά από τις ανάγκες και τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών. Το μόνο που κάνουν είναι να νομοθετούν μέτρα κατά της κοινωνίας, να μεριμνούν για το πώς θα κατάσχουν τα σπίτια και τις περιουσίες και να αφήνουν τον κόσμο να καίγεται ζωντανός στην προσπάθεια του να ζεσταθεί (τη νύχτα είχαμε έναν ακόμη νεκρό από φωτιά στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια).

Η πλειονότητα των βουλευτών του «συνταγματικού τόξου» διατηρεί τις περιουσίες του, άλλοι μάλιστα τις αύξησαν, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Ν. Μηταράκης αγόρασε σπίτι 1,3 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ευελπιστεί να γίνει κυβέρνηση, βουλευτές της εμφανίζονται να λαμβάνουν «αποζημίωση» 1 εκατ. ευρώ, ενώ «τζογάρουν» στη Black Rock, στην J.P. Morgan και άλλες ξένες επενδυτικές εταιρείες που καταστρέφουν τη χώρα ως «εμπροσθοφυλακή» της τρόικας.
Όλοι οι βουλευτές, με εξαίρεση αυτούς της Χρυσής Αυγής και κάποιους ακόμη, διατηρούν τα εισοδήματα που είχαν λίγο πολύ και το 2010.
Κι αυτό, όταν οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε. Ας θυμηθούμε τι έλεγε λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Mega»
«Σήμερα, είμαστε η σταθερή χώρα σε μια ασταθή περιοχή, έχουμε πίσω μας μια θυσία του ελληνικού λαού απίστευτη. Και να το πω να το ακούσει ο κόσμος, 25% έχουμε χάσει στο εισόδημα, στο ΑΕΠ, την παραγωγή και αν προσθέσετε πληθωρισμό κι αν προσθέστε φόρους, έχει χάσει ο μέσος Έλληνας ένα διαθέσιμο εισόδημα 40%.
Επομένως η κάθε τρόικα και ο κάθε ξένος πρέπει να σέβονται -και κατά την άποψή μου δεν ήρθε κανένας να μας πει ότι δεν το σέβεται- αλλά πρέπει να σέβεται αυτές τις θυσίες που ήδη έχουν γίνει».
Ο κ. Σαμαράς και οι βουλευτές όχι μόνο δεν σέβονται τις θυσίες του λαού, αλλά προκαλούν την οργή του. Γιατί οι Έλληνες έχουν χάσει το 40% των αποδοχών τους, όπως λέει ο πρωθυπουργός, γιατί στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερο και αφορά όσους έχουν ακόμη δουλειά, αλλά οι βουλευτές δεν μείωσαν καθ’ όλου τις αποδοχές τους. Ίσα ίσα τις αύξησαν δια της πλαγίας, όπως με τη συμμετοχή τους σε επιτροπές.
Και όχι μόνο δεν βάζουν ένα φρένο στις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά ως κυβέρνηση υποτακτικών δια του εκτελεστή κ. Θεοχάρη στέλνει το ένα φιρμάνι μετά το άλλο για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, για δεσμεύσεις λογαριασμών για κατάσχεση ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
Το Δημόσιο όμως δεν επιστρέφει σε κανέναν όμως χρήματα. Τρανταχτό παράδειγμα ενός πολίτη στην Πρέβεζα που πήγε στην εφορία να πάρει ενημερότητα και δεν του την έδωσαν γιατί είχε ληξιπρόθεσμη οφειλή (άκουσον άκουσον) ενός ολόκληρου λεπτού του ευρώ.
Κι αυτό ενώ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πώς σταματάει τις επιστροφές φόρου και δέχεται μόνο συμψηφισμούς.
Η επόμενη εγκύκλιος του κ. Θεοχάρη θα είναι δεν σας επιστρέφουμε το φόρο, ακόμη και αν δεν οφείλεται, για να το συμψηφίσουμε με οφειλές που μπορεί να προκύψουν στο… μέλλον. Γιατί τόσο δημοκρατικά λειτουργεί έως τώρα η κυβέρνηση.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails