Monday, November 16, 2020

Τό σημάδι τῆς «ἀπόκρυφης ἐλίτ»

 


Το σημάδι είναι παντού: Σε μουσικά βίντεο, σε εξώφυλλα περιοδικών, σε αφίσες ταινιών, σε διαφημίσεις και ούτω καθεξής. Ο τεράστιος αριθμός αυτών των εικόνων είναι απλώς συγκλονιστικός. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα, η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση του σημείου One-Eye δεν μπορεί απλώς να είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης. Πράγματι, υπάρχει μια ξεκάθαρη προσπάθεια να εμφανίζεται αυτό το σημάδι παντού.

Αυτή είναι μια εικόνα του Alessandre Michele, καλλιτεχνικού διευθυντή του Gucci. Είπε σέ πρόσφατη συνέντευξή του, ότι «κάθε τι που αγγίζει μετατρέπεται σε χρυσό». Το μάτι του έγινε χρυσό; Επειδή αυτό αγγίζει σ΄αυτή τη φωτογραφία χωρίς κανένα λόγο....(φωτό καί λεζάντα,ἐδῶ)

Λοιπόν, γιατί είναι αυτό το σημάδι παντού και τι σημαίνει; Ακολουθεί μια ματιά στο διαχρονικό και υπερβατικό συμβολισμό του Ματιού.

« Ὁ λύχνος τοῦ σώματός ἐστιν ὁ ὀφθαλμός· ἐὰν οὖν ὁ ὀφθαλμός σου ἁπλοῦς ᾖ, ὅλον τὸ σῶμά σου φωτεινόν ἔσται·ἐὰν δὲ ὁ ὀφθαλμός σου πονηρὸς ᾖ, ὅλον τὸ σῶμά σου σκοτεινὸν ἔσται. εἰ οὖν τὸ φῶς τὸ ἐν σοὶ σκότος ἐστί, τὸ σκότος πόσον;» ( κατά Ματθαῖον,6,22-23

Κάρλ Γιόζεφ Μπέργκας,Ἡ ἐπί ὅρους ὁμιλία. ἐδῶ

 Ο λύχνος, που φωτίζει και εξυπηρετεί το σώμα, είναι το μάτι (λύχνος δε που φωτίζει την ψυχήν είναι ο νους, το λογικόν που σας έχει δώσει ο Θεός). Εάν λοιπόν το μάτι είναι γερό και καθαρό, όλον το σώμα θα φωτίζεται, θα είναι φωτεινόν (έτσι θα φωτίζεται και η ψυχή σου, εάν ο νους και η καρδία σου δεν έχουν τυφλωθή από την προσκόλλησιν στους επιγείους θησαυρούς). Εάν όμως το μάτι σου είναι κατεστραμμένον και ανίκανον να ίδη το φως, όλο το σώμα σου θα είναι βυθισμένο στο σκοτάδι. Εάν λοιπόν το φως, που σου έδωκεν ο Θεός (ο νους δηλαδή και η συνείδησις, εξ αιτίας της προσκολλήσεως εις τα υλικά αγαθά), είναι σκοτάδι, τότε το ηθικόν σκοτάδι της ψυχής σου πόσον πυκνόν και αδιαπέραστον θα είναι; (ἀπό ἐδῶ,ἐπίσης διαβᾶστε καί ἐδῶ )

φωτό

Το ανθρώπινο μάτι έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο από την αυγή του πολιτισμού. Μπορεί να βρεθεί σε όλες τις εποχές και τους πολιτισμούς. Ο Carl Jung αναγνώρισε το μάτι ως ένα κλασικό «αρχέτυπο σύμβολο» - μια εικόνα που είναι ενσωματωμένη στο «συλλογικό ασυνείδητο» της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τη θεωρία του, οι άνθρωποι αποκρίνονται ενστικτωδώς στα αρχέτυπα σύμβολα και τους αποδίδουν ασυνείδητα μια συγκεκριμένη έννοια. Σε σχεδόν όλους τους πολιτισμούς, το σύμβολο του ματιού σχετίζεται με πνευματικές έννοιες όπως η θεότητα (το Μάτι της Πρόνοιας), ο πνευματικός φωτισμός (το Τρίτο Μάτι) ή η μαγεία (το κακό μάτι).

  «Το μάτι συμβολίζει την όραση και το φως, και συνεπώς την ίδια τη συνείδηση. Το μάτι είναι το μέρος μας που βλέπει το σύμπαν και βλέπει τη θέση μας σε αυτό. Είναι γνώση, επίγνωση και σοφία. Το μάτι παίρνει στο φως, την καθαρή ενέργεια του σύμπαντος, και το παρουσιάζει στο εσωτερικό πνεύμα. Είναι η πύλη, πράγματι η ίδια η ένωση, μεταξύ του εαυτού και του κόσμου. »  ( Peter Patrick Barreda, Archetype of Wholeness - Jung και the Mandala)
  
  Επειδή το σύμβολο του ματιού συνδέεται με τον ήλιο - πληρεξούσιο της θεότητας - το εσωτερικό μάτι έχει μια ιδιότυπη ποιότητα: Είναι «παντού».

Wadjet,τό ματάκι πού ἔγινε φιδάκι...

«Ο πρώτος θεός του ήλιου ονομάστηκε Ώρος. Όταν ο Ra ανέλαβε τον τίτλο του θεού του ήλιου, ήταν επίσης γνωστός ως «Ra-Horakhty ή Ra, ο οποίος είναι ο Ώρος των 2 οριζόντων». Σε μια μάχη με το Σετ ο Ώρος έχασε τη χρήση ενός ματιού Ο Thoth αποκατέστησε το μάτι, και αυτό ήταν όταν ο Ώρος ονομάστηκε επίσης και Wadjet. " ( Αρχαίες σελίδες, Eye of Horus - Ισχυρό, αρχαίο αιγυπτιακό σύμβολο με βαθιά σημασία)

   Το αρχέτυπο του πανεπόπτη οφθαλμού,μονόφθαλμου θεού,μπορεί επίσης να βρεθεί σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Στην Περσία, ο Ahura Mazda θεωρήθηκε ο δημιουργός της Γης, των ουρανών και της ανθρωπότητας, καθώς και η πηγή όλης της καλοσύνης και της ευτυχίας στη γη. Λέγεται ότι είχε «τον ήλιο για μάτι»...ο Odin ήταν γνωστός ως ο πατέρας των θεών αναπαρίσταται ως γέρος με ένα μάτι.


Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο δυτικός αποκρυφισμός επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις εσωτερικές διδασκαλίες των παραπάνω πολιτισμών, το σύμβολο του πανόπτη οφθαλμού βρήκε την θέσι του,σε μυστικιστικά κινήματα όπως οι Ροδόσταυροι, οι Illuminati και οι ελευθεροτέκτονες. Λόγω της μεγάλης επιρροής του Τεκτονισμού στα ιστορικά γεγονότα των περασμένων αιώνων, το σύμβολο του πανόπτη οφθαλμού συμπεριλήφθηκε σε εξέχοντα έγγραφα όπως η πίσω πλευρά της Μεγάλης Σφραγίδας των Ηνωμένων Πολιτειών και η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 


 «Ο Albert Mackey γράφει ότι ο πανόπτης οφθαλμός είναι« ένα σημαντικό σύμβολο του Ανώτατου Όντος, που δανείστηκαν οι ελευθεροτέκτονες, από τα έθνη της αρχαιότητας... Ο πανόπτης οφθαλμός είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει το προσεκτικό βλέμμα του Θεού. Μας θυμίζει ότι κάθε σκέψη και δράση πρέπει να καταγράφεται από τον Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος και ότι δεσμευόμαστε με τις υποχρεώσεις μας τόσο στο πνεύμα όσο και στο αίμα. "
  
Τό σύμβολο του πανόπτη οφθαλμού υιοθετήθηκε επίσης από πολλές ισχυρές μυστικές οργανώσεις όπως του ODO ( Ordo Templi Orientis)



  «Είναι στα αρχαία σύμβολα και στο απόκρυφο νόημα τους ότι συνίστανται τα αληθινά μυστικά του Τεκτονισμού. Αλλά αυτά δεν έχουν καμία αξία αν δεν βλέπουμε τίποτα στα σύμβολα της γαλάζιας στοάς, πέρα ​​από τις απρόσεκτες προσδοκίες ερμηνείας αυτών που περιέχονται στις οθόνες μας. Οι άνθρωποι έχουν παραβλέψει την αλήθεια ότι τα σύμβολα της αρχαιότητας δεν χρησιμοποιήθηκαν για να αποκαλύψουν αλλά για να κρύψουν. Κάθε σύμβολο είναι ένα αίνιγμα που πρέπει να λυθεί και όχι ένα μάθημα που πρέπει να διαβαστεί. Πώς μπορεί ο έξυπνος μασόνος να μην καταλάβει ότι οι γαλάζιοι βαθμοί είναι μόνο προπαρασκευαστικοί, για να στρατολογήσουν και να ενώσουν την τάξη και να αρχειοθετήσουν τον μασονικό στρατό για σκοπούς που δεν τους αποκαλύφθηκαν, ότι είναι τα μικρότερα μυστήρια στα οποία χρησιμοποιούνται τα σύμβολα για να κρύψουν την αλήθεια; »
- Albert Pike, Legenda and Readings of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry

Al-Masīḥ ad-Dajjal

Στην ισλαμική εσχατολογία, η φιγούρα των τελικών χρόνων που ονομάζεται Al-Masīḥ ad-Dajjalο ψεύτικος μεσσίας, ψεύτης, ο απατεώνας») λέγεται ότι είναι τυφλός στο δεξί του μάτι. Προσποιούμενος ότι είναι ο Μεσσίας, ο Ντατζάλ θα εξαπατούσε και θα καταλάμβανε τον κόσμο. Για αυτούς τους λόγους, ο Dajjal έχει μεγάλες ομοιότητες με τον Αντίχριστο στον Χριστιανισμό.

Ο ερχομός του Ντατζάλ θα προηγηθεί με διάφορα σημεία όπως: Οι άνθρωποι θα σταματήσουν τις προσευχές. η ανεντιμότητα θα είναι ο τρόπος ζωής. Το ψέμα θα γίνει αρετή. Οι άνθρωποι θα υποθηκεύσουν την πίστη τους για κοσμικό κέρδος. η τοκογλυφία και η δωροδοκία θα γίνουν νόμιμα. θα υπάρξει οξεία πείνα εκείνη τη στιγμή. δεν θα υπάρχει ντροπή μεταξύ των ανθρώπων. πολλοί άνθρωποι θα λατρέψουν τον Σατανά. δεν θα υπάρχει σεβασμός για τους ηλικιωμένους και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον χωρίς κανένα λόγο.


Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κόσμος σήμερα κυβερνάται από αυτό που αποκαλούμε «απόκρυφη ελίτ»,δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το κύριο σύμβολο του βρίσκεται παντού. Ωστόσο, όλα γίνονται με έναν απατηλό τρόπο. Η σημερινή βιομηχανία ψυχαγωγίας ευδοκιμεί σε έλεγχο, χειραγώγηση και παραμόρφωση. Έχει επίσης ως στόχο να υποβιβάσει τις μάζες από ό, τι είναι αληθινό, αγνό και υγιές. Σήμερα, το σύμβολο του Πανόπτη οφθαλμού αφορά τώρα μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων που καταπιέζει, παρακολουθεί και ελέγχει τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ενώ το σύμβολο του Πανόπτη οφθαλμού συνδέεται εσωτερικά με το άνοιγμα του «τρίτου ματιού» για την επίτευξη πνευματικού φωτισμού, το σύμβολο One-Eye (ένα μἀτι) που έγινε από διασημότητες είναι ακριβώς το αντίθετο: Κρύψιμο και αδυναμία του ματιού. Ο συμβολισμός αυτής της χειρονομίας είναι ισχυρός.

Όταν κρύβετε ένα μάτι, αποκλείετε αποτελεσματικά το ήμισυ της οράσεώς σας. Σε συμβολικούς όρους, γίνεστε μισοί τυφλοί στην αλήθεια. Κρύβοντας το ένα μάτι, οι διασημότητες συμβολικά θυσιάζουν ένα ζωτικό μέρος της ύπαρξής τους για προσωρινό υλικό κέρδος. Και, καθώς τα μάτια είναι τα «παράθυρα της ψυχής», αυτή η χειρονομία συμβολίζει τη μερική ή ολική απώλεια της ψυχής κάποιου.


Το σύμβολο One-Eye είναι επίσης ένα σημαντικό σύμβολο στη μυστική εμμονή της απόκρυφης ελίτ: τον έλεγχο του μυαλού του μονάρχη . Γνωστό από πολλούς ως έργο MKULTRA, ο έλεγχος του νου στοχεύει να μετατρέψει τους ανθρώπους σε σκλάβους μέσω κακοποίησης, τραύματος και προγραμματισμού. Υπάρχει μια πραγματική κουλτούρα που περιστρέφεται γύρω από τον έλεγχο του μυαλού του Monarch, με το δικό του σύμπαν συμβόλων( διαβᾶστε σχετικῶς ἐδῶ). Και το σήμα One-Eye είναι μέρος αυτού.

Η πανταχού παρουσία του σήματος One-Eye στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξυπηρετεί επίσης έναν άλλο σκοπό: Αποδεικνύει ότι όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανήκουν σε μια πολύ μικρή, ελίτ ομάδα. Πράγματι, για να έχει το ίδιο ακριβές σύμβολο να εμφανίζεται με συνέπεια και επανειλημμένα σε όλες τις πλατφόρμες μέσων και σε ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να υπάρχει μια κεντρική πηγή ισχύος που να κάνει αυτό αναγκαστικά να συμβεί.

...Εν ολίγοις, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει την παγκόσμια ελίτ και όλη την ατζέντα της: Η υποβάθμιση της ανθρώπινης ψυχής, η προώθηση του σατανισμού, η ομαλοποίηση του ελέγχου του νού, η ομαλοποίηση του μετανθρωπισμού, η σύγχιση  των φύλων και πολλά άλλα. Ο απώτερος στόχος: Απομακρύνετε τις μάζες όσο το δυνατόν πιο μακριά από την Αλήθεια, την υγεία και την ισορροπία.

Ενώ, στους αρχαίους χρόνους, το σύμβολο του Πανόπτη οφθαλμού ήταν συχνά εξομοιωμένο με τον θεό του ήλιου, σταδιακά έγινε σύμβολο της δύναμης των μυστικών κοινωνιών που διαμόρφωσαν την ιστορία τους τελευταίους αιώνες.
 Η πανταχού παρουσία του συμαδιού One-Eye συμβολίζει τώρα την πανταχού παρουσία της απόκρυφης ελίτ. Είναι αυτοί που λένε: «Κοίτα ποιον ελέγχουμε».

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια θετική πλευρά εδώ. Το σύμβολο One-Eye είναι ένας βολικός τρόπος ταυτοποίησης των μέσων που πρέπει να αποφεύγονται, διότι πιθανότατα είναι βουτηγμένα στην ατζέντα της αποκρυφιστικής ελίτ.




1 comment:

ἡ Πελασγική said...

Μέ συγχωρεῖτε,ὅταν παίρνετε ἕνα θέμα ἀπό κάποιο ἄλλο ἱστολόγιο,δέν νομίζετε πώς τό ἐλάχιστο πού ἔχετε νά κάνετε εἶναι νά ἀναφέρετε τήν πηγή τῆς πρώτης δημοσιεύσεως;

Δῆλα δή,ἐγύ κάθησα καί ἔκανα τήν μετάφρασι τοῦ ἀγγλικοῦ κειμένου καί ἐπιμελήθηκα τοῦ δημοσιεύματος γιά νά ἔρθετε ἐσεῖς καί νά τό οἰκειοποιηθεῖτε ὡς δικό σας;

Ἀπαιτῶ νά ἐπανορθώσετε τοποθετῶντας τόν ἐνεργό σύνδεσμο τῆς πρώτης δημοσιεύσεως τοῦ ἱστολογίου μου καί νά ζητήσετε συγγνώμη ἄμεσα !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails