Wednesday, December 2, 2009

Η νοσηλεία των αλλοδαπών στην Ελλάδα,αγγίζει ετησίως το ποσόν των 30-50 δισ. δρχ.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε στην πτέρυγα ενός νοσοκομείου στην Μ. Βρετανία, μία δημογραφική έρευνα, σχετικά με το πόσοι από τους ασθενείς ήταν Βρετανοί και πόσοι μετανάστες. Για να δοθεί βάρος, στο μελλοντικό κόστος, της επιβάρυνσης του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας από τους μετανάστες, επιλέχθηκε μια παιδιατρική κλινική. Δεκάδες κόκκινες κουκίδες, διασκορπισμένες σε έναν χάρτη, στον τοίχο του νοσοκομείου, αποκάλυπταν την ιστορία της αλλαγής του προσώπου της Βρετανίας. Κάθε κόκκινη κουκίδα απεικόνιζε το μέρος όπου γεννήθηκε η μητέρα του κάθε παιδιού που νοσηλευόταν στην κλινική.

bretania


Ο χάρτης αναρτήθηκε από τους υπευθύνους του νοσοκομείου οι οποίοι ήθελαν να «γιορτάσουν την φυλετική ετερότητα» των αρρώστων παιδιών, που βρισκόντουσαν εκεί, το καθένα με κόστος 1.400 λίρες την ημέρα......

Αντ’ αυτού όμως κατέδειξε με δραματικό τρόπο, το πώς το συγκεκριμένο «Ε.Σ.Υ.» της Μ. Βρετανίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες δαπάνες που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση.

Οι 243 μητέρες προέρχονται από 72 διαφορετικά κράτη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Μογγολία, η Ιαπωνία, κράτη της Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής, Ασίας, Αυστραλίας αλλά ακόμη και από την... Νέα Γουινέα. Μόνο 18 μητέρες δήλωσαν την Βρετανία ως τόπο καταγωγής.

Και αν στην Μ. Βρετανία, με τις πολλαπλάσιες οικονομικές δυνατότητες από την μικρή μας Ελλάδα ... το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στενάζει υπό το βάρος των μεταναστών, ποιά είναι η κατάσταση στην χώρα μας. Ποιό είναι το κόστος από την... φιλάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική των διαφόρων αρμοδίων υπουργών; Φυσικά κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Γιατί δεν ξέρουμε επίσημα ούτε πόσοι είναι οι αλλοδαποί στην χώρα μας. Γιατί δεν ξέρουμε πόσοι είναι αυτοί που έρχονται από γειτονικές χώρες μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά νοσοκομεία και την ... δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την οποία παρέχουν στους λαθρομετανάστες, ενώ οι Έλληνες περιμένουν στην ουρά....


ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ








1 comment:

Anonymous said...

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
ΜΕ ΚΑΤΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.
ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails