Thursday, December 17, 2009

Εντολές απο την Μασονία και την Μοσάντ έπαιρνε η Εργκενεκόν

ΝΑΤΟ και Εργκενεκόν
ΣΤΟ μεταξύ, ένας Τούρκος πρώην Εισαγγελέας, ο Γκιουλτεκίν Αβτζί, δήλωσε στην εφημερίδα «Ζαμάν» ότι το ΝΑΤΟ κατέχει τα ονόματα των ιδρυτών της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν στην Τουρκία. Την παρομοίασε, μάλιστα, με την Γκλάντιο που, όπως είπε, ιδρύθηκε στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, για ν' αντιμετωπίσει τυχόν κομμουνιστική δράση. Τέτοιου είδους οργανώσεις, πρόσθεσε, σύμφωνα και με την πρακτική του ΝΑΤΟ, σχηματίζονταν σε επίπεδο στρατηγών. Σε πολλές περιπτώσεις, συνέχισε, αυτές οι οργανώσεις, που είχαν τότε μεγάλη δύναμη, έβγαιναν εκτός ελέγχου και στρατολογούσαν και πολίτες.
Οι πληροφορίες, σημείωσε ο Αβτζί, κρατούνταν σε αρχεία στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο, τα οποία -είπε- εάν το ΝΑΤΟ ήθελε, θα μπορούσε να είχε δώσει στην τουρκική δικαιοσύνη που εξετάζει την υπόθεση Εργκενεκόν. Υποστήριξε δε ότι «αυτές οι παράνομες δομές στην Τουρκία έχουν σχέση με μασονικούς συνδέσμους και άτομα», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μασονική στοά Ρ2
στην Ιταλία και τη σχέση της με την Γκλάντιο. Εάν το ΝΑΤΟ έδιδε τις πληροφορίες, κατέληξε, θα ήταν σημαντική βοήθεια στη διερεύνηση της υπόθεσης Εργκενεκόν.
Σοβαρότατες εξελίξεις υπήρξαν στην Τουρκία με την πολύκροτη υπόθεση της υπερεθνικιστικής, τρομοκρατικής, παρακρατικής οργάνωσης (Εργκενεκόν).Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα Τουρκικών εφημερίδων, βρέθηκαν στοιχεία από τις ανακρίσεις και τις έρευνες ότι πίσω από την οργάνωση βρίσκεται η Μοσάντ, οι μυστικές υπηρεσίες δηλαδή του Ισραήλ.







Μυστική έρευνα των τουρκικών αρχών οδήγησε σε στοιχεία που δείχνουν ότι η Μοσάντ ενορχήστρωσε όλη τη προσπάθεια της Εργκενεκόν, που είχε στόχο την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας. Οι έρευνες αποκάλυψαν μάλιστα τον ρόλο «κλειδί» ενός Εβραίου Ραββίνου, ονόματι Tuncay G., που δούλευε για τη Μοσάντ και διέφυγε στον Καναδά.
Μάλιστα απόρρητο έγγραφο που αποκαλύφθηκε από εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης, αποδεικνύει την ενεργό εμπλοκή του ραββίνου και τις διασυνδέσεις του τόσο με την Εργκενεκόν όσο και με την JITEM, μια άλλη παράνομη οργάνωση που κατηγορείται για δολοφονίες και απαγωγές.
Σύμφωνα και με άλλο δημοσίευμα στο σπίτι του ραββίνου στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν έγγραφα που εμπλέκουν Εβραίο επιχειρηματία της Τουρκίας, ο οποίος βοηθούσε οικονομικά! Ο επιχειρηματίας είχε σχέση με ομάδες και συλλόγους, αλλά και φυσικά με πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση της Εργκενεκόν.

spynews-gr.blogspot.com

http://ellinonea.blogspot.com/2009/12/blog-post_4948.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails