Tuesday, January 5, 2010

Στην Ολλανδία η πανδημία τέλειωσε και στην Ελλάδα εκατομμυρια εμβόλια παραμένουν αδιάθετα-Πιαστήκαμε κορόϊδα ακόμη μια φορά


Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα η οποία επίσημα ανακοίνωσε ότι η νέα γρίπη δεν καλύπτει πλέον τα κριτήρια της πανδημίας (5,1 περιπτώσεις ανά 10.000 άτομα).

Η πτωτική τάση των κρουσμάτων και σε άλλες χώρες του Βόρειου ημισφαιρίου αλλά και ο μικρός αριθμός των θυμάτων σε σχέση με την συνηθισμένη εποχιακή γρίπη έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα σειρά ερωτήσεων σχετικά...

με την απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας να κηρύξει τη νέα γρίπη παγκόσμια πανδημία τον περασμένο Ιούνιο.

Η διευθύντρια της Π.Ο.Υ Margaret Chan υπεραμυνόμενη της παραπάνω απόφασης αισθάνεται τώρα την ανάγκη να τονίσει ότι «δεν υπήρξε επιρροή ούτε από κράτη ούτε από την φαρμακευτική βιομηχανία».

Γεγονός πάντως παραμένει ότι η φαρμακευτική βιομηχανία εν μέσω του αρχικού – εν πολλοίς καλλιεργημένου - πανικού αλλά και με την χρήση αμφισβητούμενων πρακτικών – όπως στη περίπτωση του Tamiflu – αποκόμισε τεράστια κέρδη από το εμβόλιο και τα φάρμακα της νέας γρίπης.
Αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο η χώρα μας δαπάνησε περίπου 160 εκατ. Ευρώ για την αγορά εμβολίων – τα οποία θα λήξουν αχρησιμοποίητα σε ελάχιστους μήνες- τότε θα μπορέσει να αντιληφθεί τα αστρονομικά οικονομικά μεγέθη της νέας γρίπης.

Ήδη από την δεκαετία του 80 ο σπουδαίος διανοητής Andre Gorz είχε προφητικά προβλέψει ότι στον 21ο αιώνα οι περισσότερο κερδοφόρες βιομηχανίες θα ήταν η υγεία και το θέαμα.
Θέση με την οποία σ’ ότι αφορά στη βιομηχανία της υγείας συμφωνεί και ο νομπελίστας Paul Krugman.

Πηγή Ellispoint. gr

http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/01/blog-post_4787.html




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails