Thursday, January 7, 2010

ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ;ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.....

Μια κοπέλα από τις Κυκλάδες, που ζούσε στην Καλλίπολη του Πειραιά και πήγε στο «Αμέρικα»

Ένα πολύτιμο ντοκουμέντο από το αρχείο του Ellis island

Διαβάζουμε

Όνομα: Βικτωρία (Victoria)
Επώνυμο : Σαραγκούση (Saragousi)
Εθνικότητα: Αγγλική/Εβραϊκή
Τελευταία διαμονή: Καλλίπολη, Ελλάς
Ημ. Αφίξεως: 8 Σεπ.1920
Ηλικία : 23 ετών
Πλοίο :ΠΑΤΡΙΣ
Λιμάνι Αναχώρησης:Πειραιεύς

Συμπέρασμα. Μόλις πάτησε στην Αμερική, έβγαλε την κουκούλα της Ελληνίδας και από Βίκυ Ραγκούση, έγινε Βικτωρία Σαραγκούση (Victoria Saragousi)

Στο Άουσβιτς έχουμε δύο Σαραγκούσση
JO1995p12379-12388 Saragoussi Allègre né le 2 février 1910 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)
JO1995p12379-12388 Saragoussi Bitty né en 1909 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)


ΥΓ.Γιαννάκη, η θεία από το Αμέρικα έστελνε ντόλαρς στον παππού;

Ο Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, πρώην Δήμαρχος Πάρου, είναι Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η Άννα ΡΑΓΚΟΥΣΗ-Νταλάρα, κατάγεται από τη Πάρο και εκτός από σύζυγος του Γιώργου Νταλάρα, είναι και βουλευτής
Β’ περιφέρειας της Αθήνας, φυσικά του Τζέφρι ΠΑΣΟΚ.

Απο Δελτίο των 11

και Μπαρμπανίκο



3 comments:

Anonymous said...

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ "ΔΑΡΘΕΝΤΟΣ" ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΑΣΥΛΟ Ο GOLDSMITH-IDHS, ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ. Η ΝΤΑΛΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΞΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Anonymous said...

Μαρία Ραγκούση-Τζαννετάκη


Η κυρία Ραγκούση-Τζαννετάκη υπήρξε εκείνη που πίστεψε στον σύζυγό της ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Παριανή αλλά μόνιμη κάτοικος Κηφισιάς, εύσωμη, μελαχρινή, με αδρά χαρακτηριστικά και πλατύ χαμόγελο, η κυρία Τζαννετάκη απετέλεσε ενδιαφέρουσα φιγούρα στο πολιτικό παρασκήνιο και στο κοινωνικό προσκήνιο εκείνης της περιόδου. Το στυλ ντυσίματός της ωστόσο δύσκολα προσδιορίζεται με ακρίβεια. Αλλοτε φοράει αυστηρά ταγέρ pin-stripe χωρίς πέτα, συνδυασμένα με πουκάμισα μάο, επίσης ριγέ, άλλοτε καταφεύγει σε γεροντίστικα μακρόταλα φορέματα από ανάλαφρο μετάξι σε άσπρο-μαύρο και άλλοτε πάλι εμφανίζεται με επίσης μεταξωτά φορέματα του στυλ τσάρλεστον, σε έντονα εμπριμέ, με μεγάλα λουλούδια και τεράστιους φιόγκους στην περιφέρεια. Από ό,τι φαίνεται τουλάχιστον, μπορούμε να υποθέσουμε ότι της αρέσει για τις βραδινές εξόδους της το στυλ που προτιμούσε η Λουίζ Μπρουκς, στα χρόνια που το τσάρλεστον ήταν στις δόξες του. Αυτό όμως που τραβάει την προσοχή επάνω στην κυρία Τζαννετάκη είναι τα έντονα βαθυγάλαζα μάτια της, τα οποία επί πρωθυπουργίας του συζύγου της έλαμπαν από υπερηφάνεια. Οπως έλαμπε και η ασημένια ταυτότητα στον δεξιό καρπό εκείνου στην οποία αναγράφεται το βαφτιστικό του όνομα: Τζανήμπεης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=112227&ct=34&dt=27/06/1999#ixzz0osqYjFII

Anonymous said...

Λίζα Βάντερπουλ-Εβερτ


Ψηλόλιγνη, κλασικά ωραία γυναίκα και ελαφρώς μποέμ, η κυρία Λίζα Εβερτ, κόρη αμερικανοεβραίου αρχαιολόγου, ενώ θα περίμενε κανείς να παντρευτεί έναν εκλεπτυσμένο Αμερικανό, απόφοιτο του Χάρβαρντ ενδεχομένως, προτίμησε τον κ. Μιλτιάδη Εβερτ, με την αδυναμία μέχρι πρότινος στις πλούσιες μακαρονάδες. Ο πρόεδρος, όμως, στα νιάτα του, όσο ακόμη ήταν ένας φιλόδοξος πολιτικός, θα μπορούσε να θεωρηθεί και καρδιοκατακτητής. Ο έρωτας που τους συνέδεσε λέγεται ότι ήταν σφοδρότατος αλλά και σαρωτικός συνάμα. Στη συνέχεια βέβαια κόπασε. Ωστόσο το ανδρόγυνο εξακολουθεί να εμφανίζεται μαζί σε επίσημες εκδηλώσεις και συχνά να δέχεται φίλους και δημοσιογράφους στην περίφημη «χασιέντα» του Πικερμίου. Τότε η κυρία Εβερτ λάμπει με την παρουσία της, τα ξανθά μαλλιά, το πραγματικά καλοφτιαγμένο πρόσωπο και τη φυσική κομψότητά της. Για το ντύσιμό της όμως δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο, αφού το γενικότερο στυλ της παραπέμπει σε αμερικανίδα διανοούμενη που βγήκε κατευθείαν από ταινία του Γούντι Αλεν. Μακρές φαρδιές φούστες, τετράγωνα σακάκια με μεγάλες βάτες, μακριά και αυτά και όχι μεσάτα, χαμηλά παπούτσια, ντεμοντέ αξεσουάρ, όλα αυτά θα τα περίμενε κανείς τουλάχιστον από μια γυναίκα που δεν ήταν τόσο προικισμένη από την ίδια της τη φύση. Εκείνο που ενδιαφέρει όμως την κυρία Εβερτ είναι περισσότερο η φωτογραφία ­ είναι πολύ καλή φωτογράφος και έχει εκδώσει πολλά λευκώματα ­ και όχι το να φαίνεται σέξι. Επίσης της αρέσει πολύ να κάνει ποδήλατο, να ασχολείται με τα ζώα και να ταξιδεύει περιπετειωδώς, δίχως να εκμεταλλεύεται τα προνόμια άνεσης που θα μπορούσε να της προσφέρει και μόνο η αναφορά του ονόματός της, στους αρμόδιους γραφειοκράτες. Αυτό το τελευταίο, από ό,τι φαίνεται, μάλλον ποτέ δεν την ενδιέφερε. Και πολύ καλά έκανε ενδεχομένως.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=112227&ct=34&dt=27/06/1999#ixzz0osr2iPjo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails