Sunday, January 10, 2010

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ - Περι της διεξαγωγής δημοψηφίσματος


Αφορμή για να γραφτεί το άρθρο αυτό ήταν ένα δημοσίευμα της "ΑΥΓΗΣ" της 06/01/2010 με τίτλο "Δημοψήφισμα για τους μετανάστες;" στο οποίο ο κ. Αλιβιζάτος,καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), γνωστής ΜΚΟ του αριστεροφιλελεύθερου χώρου, έγραφε οτι "....Ευτυχώς το Σύνταγμα, με τις διαδικαστικές εγγυήσεις που το ίδιο θέτει (άρθρο 44 παρ. 2), αποκλείει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος "εν θερμώ" κα
ι για θέματα που δεν προσφέρονται για επίλυση με πλειοψηφικές λογικές....."

(Να θυμίσουμε ότι ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος είναι αυτός που περιφρονεί επι 16 χρόνια, την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας, που καθαίρεσε τον καθηγητή πανεπιστημίου Αντώνη Λιάκο από την έδρα του δείτε το σχετικό βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=al1E7EqGyY4)

Η άποψη αυτή του κ. Αλιβιζάτου ενάντια στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος ειλικρινά μας τρόμαξε. Είναι δυνατόν ιδεολόγοι "δημοκράτες" της αριστεράς να τάσσονται ενάντια στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για οποιοδήποτε λόγο; Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται να αλλοιωθεί το εκλογικό σώμα σε βάθος 4ετίας με 1.100.000 νέους ψηφοφόρους; Γιατί δεν θέλει να αποφασίσει για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ο ελληνικός λαός; Ο ελληνικός λαός είναι ικανός μόνο να ψηφίζει υποψήφιους κομμάτων; Ο κ. Αλιβιζάτος δεν θεωρεί τους Ελληνες ικανούς, ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον τους;

Ο κ. Αλιβιζάτος διαστρεβλώνει την πραγματικότητα λέγοντας ότι το Σύνταγμα αποκλείει στην συγκεκριμένη περίπτωση το Δημοψήφισμα. Αντίθετα, το Σύνταγμα, προβλέπει και υποστηρίζει την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, ιδιαίτερα για σημαντικά εθνικά θέματα, αλλά όπως έχει αποδειχθεί από την μεταπολίτευση και μετά, τα κόμματα είναι αυτά που δεν αξιοποιούν την συνταγματική αυτή δυνατότητα για περισσότερη και άμεση Δημοκρατία.

Βέβαια αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι και σκόπιμα αποκρύπτουν τα μεγάλα ΜΜΕ, είναι ότι το υπό κατάθεση άκρως "φιλελεύθερο" νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση, για την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας, είναι δημιούργημα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΕΕΔΑ της οποίας, όπως προαναφέραμε, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Αλιβιζάτος.

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΜΑΣΚΑ

Οπως φαίνεται τα δήθεν "δημοκρατικά" κόμματα δεν πιστεύουν στην Αμεση και πραγματική Δημοκρατία. Θέλουν την Δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, όπου και όποτε τους συμφέρει. Για αυτό και ζητούν δημοψήφισμα όποτε τους συμφέρει και όχι όποτε συμφέρει τον ελληνικό λαό.

Η μεγάλη αντίφαση στο επιχείρημα του κ. Αλιβιζάτου και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ζήτησαν Δημοψήφισμα για άλλα θέματα, τα κόμματα εξουσίας τους απαντούσαν οτι "σε κάποια θέματα δεν πρέπει να παίρνονται αποφάσεις με βάση τη λογική της πλειοψηφίας". Με άλλα λόγια ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας μπορεί στα λόγια να λένε ότι είναι "δημοκράτες" αλλά στην πραγματικότητα επικαλούνται την δημοκρατία μόνο όταν τους συμφέρει.
Οταν η λαϊκή βούληση είναι ενάντια στις θέσεις τους τότε υιοθετούν "φασιστική" πρακτική και δεν επιτρέπουν στο λαό να αποφασίζει, λέγοντας τα συνηθισμένα πλέον αντιδημοκρατικά επιχειρήματα ότι "ο λαός δεν είναι έτοιμος να αποφασίζει", "η λογική της πλειοψηφίας δεν δίνει την λύση", "οι πολιτικοί είναι σοφότεροι από το λαό", κτλ.

Βέβαια και οι δικτατορίες όταν ανέτρεπαν τις νόμιμα εκλεγμένες δημοκρατικές κυβερνήσεις τα ίδια επιχειρήματα έλεγαν για το κατά πόσο ο λαός μπορεί να αποφασίσει από μόνος. Θυμηθείτε τη ρητορική και τη λογική των δικτατόρων με την "Ελλάδα στον γύψο". Οι δικτάτορες για να δικαιολογήσουν τις "αντιδημοκρατικές" τους πρακτικές, χρησιμοποίησαν την ίδια λογική και τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν σήμερα οι "δημοκράτες" που τάσσονται ενάντια στο δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό.

Ενάντια στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό και την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες που ζούν στην Ελλάδα επίσημα είναι το ΠΑΣΟΚ που προτείνει και την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας σαν Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. Το ΚΚΕ δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με την πρόταση για δημοψήφισμα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος(ζητάει όμως να δίνεται η ιθαγένεια σε όποιον έρχεται στην Ελλάδα). Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, απο τα κόμματα της Βουλής, είναι το ΛΑΟΣ.
Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία όπως όλοι γνωρίζουμε εδώ και 35 χρόνια, που διοικούν την χώρα, δεν έχουν κάνει κανένα δημοψήφισμα. Τάσσονται δηλαδή συστηματικά και φανατικά ενάντια στην άμεση δημοκρατία.

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μην προτρέξουν κάποιοι να πούν ότι το δημοψήφισμα το ζητάει το ΛΑΟΣ και μόνο:

Πριν μερικές ημέρες έκλεισε η δημόσια συζήτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών "για την Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα". Εκεί μπορούσε ο καθένας να μπει και να σχολιάσει την νομοθετική πρωτοβουλία.

Τα αποτελέσματα του σχολιασμού ήταν αντίθετα από αυτά που επιθυμούσε η κυβέρνηση και τα σχόλια ήταν ενάντια στο νομοσχέδιο και υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σε ποσοστό που άγγιζε το 80% όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ".

Στο διαδίκτυο υπήρξαν καταγγελίες από πολίτες για "λογοκρισία" μεγάλου αριθμού αυτών των σχολίων που έρχονταν σε αντίθεση με τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Ο κ. Αλιβιζάτος θορυβημένος από τα σχόλια που σημειώθηκαν στην ανοικτή διαβούλευση της ιστοσελίδας του υπουργείου εσωτερικών, ζήτησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνταγματικές εγγυήσεις κατά των διαφωνούντων.
Με απλά λόγια ζήτησε την εγγύηση της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα, όσοι πολίτες και αν διαφωνούν με το νομοσχέδιο αυτό.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στην ιστοσελίδα της έκανε δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό δύο φορές. Την πρώτη αναγκάστηκαν μετα απο μερικές ώρες να κλείσουν την δημοσκόπηση γιατί οι ψήφοι ενάντιαν στην απόδοση ιθαγένειας στου μετανάστες έφθαναν το 90% και στη δεύτερη, όπου και η ερώτηση ήταν χειραγωγημένη, το 60% αυτών που συμμετείχαν ήταν κατά της απόδοσης ιθαγένειας στους μεταναστες.

Και αυτό σε μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Οι σχολιαστές της εφημερίδας χαρακτήρισαν αυτούς σαν ακροδεξιούς και ξενοφοβικούς. Δηλαδή για να μην είσαι ακροδεξιός ή ρατσιστής έπρεπε να είσαι υπέρ της ιθαγένειας των μεταναστών και να ψηφίσεις υπέρ. Στην πραγματικότητα καθοδηγούν την ψήφο με θράσος. Εχει χαθεί κάθε λογική στην χώρα αυτή. Να ζητάς δημοψήφισμα και να σε λένε "ακροδεξιό" και "ρατσιστή", οι "δημοκράτες".

Σε χώρες της Ευρώπης, όπου η Δημοκρατία δεν σταματά στα κόμμματα, αλλά συνεχίζεται στους πολίτες, έχουν γίνει κατά καιρούς πάρα πολλά δημοψηφίσματα, για μικρότερης σημασίας σε σχέση με το μεταναστευτικό ζητήματα (Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία, Ισλανδία). Εκεί πιστεύουν στην εφαρμογή της άμεσης Δημοκρατίας στα μείζονα εθνικά ζητήματα. Δυστυχώς, αν και η Αμεση Δημοκρατία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία στην αρχαία Ελλάδα, σήμερα στην ίδια χώρα, οι διοικούντες απαξιώνουν πλήρως τον θεσμό της λήψης κρίσιμων αποφάσεων απευθείας από το λαό και στήνουν την «δημοκρατία στο απόσπασμα».






1 comment:

Anonymous said...

ΚΑΤΩ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ.ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ.ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails