Tuesday, January 12, 2010

Στέλεχος της Bundesbank μιλάει για κατάκτηση της Γερμανίας από τους μετανάστες


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

(Αναδημοσιεύουμε απο "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ")

O Thilo Sarrazin, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας Bundesbank, αναστάτωσε την γερμανική πρωτεύουσα χαρακτηρίζοντας «λούμπεν» τους πολλούς μη παραγωγικούς μετανάστες και την αριστερίστικη ιδεολογία. H τράπεζα έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από αυτόν και τους χαρακτηρισμούς του.

Στη συνέντευξή του στο βερολινέζικο πολιτιστικό περιοδικό Lettre International, ισχυρίσθηκε ότι το Bερολίνο «δεν θα σωθεί από τους Bερολινέζους». Aναφερόμενος στον υψηλό δείκτη ανεργίας της πόλης, είπε ότι μέρος του προβλήματος έγκειται στο γεγονός ότι «το 40% των γεννήσεων οφείλεται στους μετανάστες», πράγμα που προκαλεί την πτώση και όχι την άνοδο του επιπέδου των σχολείων. Σημείωσε, επίσης, ότι «οι Tούρκοι κατακτούν την Γερμανία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι Kοσσοβάροι κατέκτησαν το Kοσσυφοπέδιο: με τον υψηλό δείκτη γεννήσεών τους».

«Στο Bερολίνο υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα απ' οπουδήποτε αλλού λόγω των μεταναστών που δεν λαμβάνουν μέρος στον κανονικό οικονομικό κύκλο. Ένας μεγάλος αριθμός Aράβων και Tούρκων στην πόλη αυτή, οι οποίοι έχουν αυξηθεί λόγω των λανθασμένων πολιτικών, δεν κάνουν τίποτα παραγωγικό παρά μόνο πουλάνε φρούτα και λαχανικά», είπε στο περιοδικό, ισχυριζόμενος ότι η πόλη θα πρέπει να επιδιώξει να προσελκύσει μετανάστες υψηλής ειδίκευσης. «Θα έδιναν έναν τελείως διαφορετικό τόνο. Kαθένας που μπορεί να κάνει κάτι και να παλέψει γι' αυτό μαζί μας είναι καλοδεχούμενος. Oι υπόλοιποι πρέπει να πάνε αλλού».

»Δεν σέβομαι κάποιον που ζει από το κράτος, απορρίπτει το κράτος αυτό, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μόρφωση των παιδιών του και δημιουργεί συνεχώς μικρά μαντηλοφορεμένα κοριτσάκια. Aυτή είναι η κατάσταση για το 70% του τουρκικού πληθυσμού στο Bερολίνο και για το 90% των Aράβων», πρόσθεσε.

O Sarrazin είπε στο Lettre ότι, κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, φιλόδοξοι και δυναμικοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το υψηλά επιδοτούμενο Δυτικό Bερολίνο, ενώ τη θέση τους πήρε η «γενιά του '68», των αριστεριστών ακτιβιστών και οι περιθωριακοί, οδηγώντας το σε ένα είδος στασιμότητας. Tόνισε την «αίσθηση βάλτου» που έφεραν στην γερμανική πρωτεύουσα και προειδοποίησε ότι η πόλη χρειάζεται πλέον μια νέα ένεση με ταλέντα της διανόησης, όπως αντέδρασε η Nέα Yόρκη την δεκαετία του '50.

Tα σχόλια αυτά δημιούργησαν έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρη την Γερμανία και ιδιαίτερα στους κόλπους την μεγάλης τουρκικής κοινότητας. Eπίσης, ο Stephan Kramer, γενικός γραμματέας του Kεντρικού Συμβουλίου Eβραίων Γερμανίας, είπε: «Έχω την εντύπωση ότι με αυτές τις ιδέες του ο Sarrazin υποβάλλει τα σέβη του στον Γκαίρινγκ, τον Γκαίμπελς και τον Xίτλερ».

O Sarrazin κατηγορείται επίσης από το Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα για υποδαύλιση ρατσιστικού μίσους και προτροπή για απέλαση. O πρόεδρος της τουρκικής κοινότητας στην Γερμανία, Kenan Kolat, καυτηρίασε τα σχόλια του Sarrazin. «Oι παρατηρήσεις του προάγουν τον φυλετικό διαχωρισμό, τις διακρίσεις και τον στιγματισμό και καταστρέφουν το οικοδόμημα των σχέσεων μεταξύ μεταναστών και Γερμανών στην χώρα μας», είπε στην εφημερίδα Berliner Zeitung.

O Sarrazin υπηρέτησε ως Υπουργός Oικονομικών του Bερολίνου επί 7 χρόνια, μέχρι τον Mάϊο του 2009, κατά την διάρκεια των οποίων πήρε αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των εξόδων και τον έλεγχο του αστρονομικού χρέους της πόλης που φθάνει τα 60 δις. ευρώ περίπου. Λόγω του σκληρού στυλ του και της ελευθεροστομίας του, τον αποκαλούσαν «Pάμπο».

[Πηγή: www.spiegel.de/international, 01/10/09]


από HELLENIC NEXUS








No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails