Monday, August 26, 2013

Σύριοι στρατιώτες εντόπισαν σε σήραγγες των ανταρτών χημικά κατάλοιπα


Αύγουστος 24, 2013.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι στρατιώτες της κυβέρνησης εντόπισαν χημικές ουσίες σε σήραγγες των ανταρτών στο προάστιο της Δαμασκού Γιομπάρ το Σάββατο και μερικοί στρατιώτες  αισθάνθηκαν ασφυξία.


 «Ο στρατός εισήλθε με αυταπάρνηση στις σήραγγες των τρομοκρατών και είδε τα χημικά παρασκευάσματα», ανέφερε η κρατική τηλεόραση στην εκπομπή «πηγή ειδήσεων». «Σε ορισμένες περιπτώσεις οι στρατιώτες αισθάνθηκαν ασφυξία, καθώς έμπαινα στις στοές των ανταρτών στην περιοχή Γιομπάρ», ανέφερε.

Σύμφωνα με την αναφορά, εκλήθησαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τα άτομα τα οποία αισθάνθηκαν λιποθυμικές τάσεις, όπως αναφέρθηκε και προαναγγέλθηκε ότι  μία μονάδα του στρατού ετοιμάζεται να εισβάλλει σε προάστιο όπου έχουν έδρα οι αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Σύριοι ακτιβιστές κατηγόρησαν τις δυνάμεις του Άσαντ για την επίθεση με αέριο Σαρίν στην περιοχή Γιομπάρ και άλλα προάστια, λίγο πριν την αυγή της Τετάρτης, σκοτώνοντας από 500 έως 1000 άτομα.

Η Κυβέρνηση του Άσαντ απέρριψε τις κατηγορίες καθώς και ο μεγάλος σύμμαχος της,η Ρωσία,  υπέθεσαν ότι η επίθεση είναι από τους αντάρτες προκειμένου να υποκινήσουν διεθνή δράση κατά του Άσαντ.

Η ύπατος εκπρόσωπος για θέματα αφοπλισμού Άνγκελα Κάνε, έφθασε στη Δαμασκό το Σάββατο για να πιέσει για την πρόσβασή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στον τόπο που έγινε η επίθεση με τα χημικά, οι οποίοι βρίσκονται, ήδη, στη  Συρία για διερεύνηση παλαιότερων κατηγοριών.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Άσαντ δεν έχει ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει την πρόσβαση στο χώρο, παρά την αυξανόμενη πίεση από τα Ηνωμένα Έθνη, τις δυτικές χώρες, τις χώρες του Κόλπου και τη Ρωσία, αναφέρει το δημοσίευμα του λιβανικού ‘Star’.

--

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails