Friday, August 23, 2013

Νέο χαράτσι μέσω των δήμων για τη Digea!!



Νέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής 
του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος τν επενδύσεων των παροχών δικτύου.


Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με τν αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σημαίνει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε όφελός ιδιωτικών συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης γιανα καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.

Όσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα… 45 εκατ. ευρω, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών.

http://periergaa.blogspot.com/2013/08/digea.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails