Saturday, November 30, 2013

Οι ισλαμιστές από τη μια μιλούσαν για τζιχάντ και από την άλλη έβλεπαν σκληρές τσόντες στο διαδίκτυο!

NSA: Στο στόχαστρο η σεξουαλική δραστηριότητα ισλαμιστών στο ίντερνετ

Νέο έγγραφο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην πράκτορας Εντουαρντ Σνόουντεν
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) συνέλεγε στοιχεία σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα επιφανών ισλαμιστών στο ίντερνετ, προκειμένου να τους υπονομεύσει, σύμφωνα με νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πρώην αναλυτής της CIA και βαθύ λαρύγγι πίσω από τις διαρροές για το μεγάλο σκάνδαλο των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν βάλει στο στόχαστρο έξι ανώνυμους ισλαμιστές. Ηταν όλοι ύποπτοι για «ριζοσπαστικοποίηση άλλων», και κανένας τους δεν φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατικές συνωμοσίες.
Το έγγραφο αναφέρει ότι αν αποκαλύπτονταν κάποια από τα τρωτά σημεία των υπόπτων, θα διαβρωνόταν η αυθεντία τους επειδή θα δημιουργούνταν αμφιβολίες για την αφοσίωσή τους στον τζιχάντ (σσ. τον ιερό πόλεμο των μουσουλμάνων).

Ως παραδείγματα τρωτών σημείων των ισλαμιστών αναφέρονται: «Βλέπει σεξουαλικό περιεχόμενο στο Ιντερνετ» ή «χρησιμοποιεί σεξουαλικά υπονοούμενα κατά την επικοινωνία με άπειρα νεαρά κορίτσια».

Τα ονόματα των έξι συγκεκριμένων προσώπων αποκρύπτονται. Ενας από τους υπόπτους είχε φυλακιστεί για υποκίνηση μίσους κατά μη - μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στόχος αυτής της παρακολούθησης των έξι ισλαμιστών ήταν να εντοπιστεί το κοινό στο οποίο απευθύνονταν, και τα πιθανά τρωτά σημεία τους.

Ανάμεσα στα τρωτά σημεία που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται τα εξής: «δημοσιεύει άρθρα χωρίς να ελέγξει τα γεγονότα», «δόλια χρήση κονδυλίων», «ζητάει υπέρογκα ποσά για δημόσιες ομιλίες», «είναι ματαιόδοξος», και «του αρέσει η μεγάλη ζωή».

Ενας από τους έξι περιγράφεται ως «πρόσωπο των ΗΠΑ», που σημαίνει πολίτης ή μόνιμος κάτοικος, ενώ οι άλλοι ζουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με το έγγραφο, μεγάλο μέρος του κοινού τους ήταν στο Πακιστάν.


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9641.html

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/11/blog-post_2260.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails