Monday, November 25, 2013

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Χρήστος Παππάς


Ο προφυλακισμένος βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρήστος Παππάς, υποστηρίζει ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και πως ο μόνος λόγος που κρατείται είναι επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. 
 
«Δεν είμαι όμως σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η "Ιφιγένεια" και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την Πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη "εγκληματικής Οργάνωσης", αναφέρει, στην αίτηση που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του στην ανακρίτρια.
 
Υποστηρίζοντας πολλές φορές πως η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική, ο Χρ. Παππάς κάνει λόγο για κυβερνητικές «πιέσεις» στις οποίες δεν μπόρεσε να αντέξει η Δικαιοσύνη «για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, προκειμένου να περάσουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που μεθοδεύουν». 
 
Ο Χρ. Παππάς καταδικάζει στην αίτηση του και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επικαλέστηκε δε αποσπάσματα δηλώσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη για να ισχυριστεί πως «χρησιμοποίησαν τη Δικαιοσύνη», στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για λόγους καθαρά πολιτικούς. 
 
Αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί εγκληματικής οργάνωσης και απέδωσε τη χρονική περίοδο των συλλήψεων στα αυξημένα ποσοστά τα οποία έδιναν οι δημοσκοπήσεις στη Χρυσή Αυγή.  
 
Καταλήγοντας στην αίτησή του υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή του κράτηση αφού, ο ίδιος είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης και δεν είναι, όπως ισχυρίζεται ούτε ύποπτος φυγής ούτε υπάρχει φόβος να διαπράξει κανένα αδίκημα αν αφεθεί ελεύθερος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails