Wednesday, November 27, 2013

Κραυγή αγωνίας στην ακριτική Καστοριά για την παράνομη δράση αλβανών

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου, στον ακριτικό νομό Καστοριάς, με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη πριν λίγες ημέρες καταγγέλλει τόσο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυναςόσο και την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την συνεχιζόμενη αδιαφορία τους απέναντι στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χωριά του δήμου Νεστορίου που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, εξαιτίας της προκλητικής και ανεξέλεγκτης πλέον λαθραίας εισόδου κακοποιών στοιχείων από την γειτονική χώρα με αποτέλεσμα διαρρήξεις, κλοπές, λαθροϋλοτομία.




Το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι και τα δυο υπουργεία εμπαίζουν τους κατοίκους των χωριών αυτών και τα καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Γράφουν χαρακτηριστικά: «Εάν και αυτή την φορά δεν αλλάξει κάτι, εάν το ελληνικό κράτος δεν δείξει τώρα το πραγματικό του ενδιαφέρον για τους ακρίτες κατοίκους του δήμου μας και δεν αυξήσει την αποτελεσματικότητα στις ενέργειές του, τότε επιφυλασσόμαστε για δυναμικότερους τρόπους αντίδρασης. Θα αναλάβουμε μόνοι μας την φύλαξη των οικισμών, την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας υποκαθιστώντας έτσι το αδιάφορο και αναποτελεσματικό κράτος».

Απολύτως δικαιολογημένα τα παράπονα των συμπατριωτών μας που ζουν έντονα την παράνομη δράση αλβανών, οι οποίοι εισέρχονται λαθραία στην Χώρα μας. Μόνο που η φωνή τους αμφιβάλλουμε πολύ εάν θα εισακουστεί καθόλου.

Ειδικά για τον ανεκδιήγητο και παντελώς αποτυχημένο υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ Δένδια, η μόνη του έννοια είναι να στήνει και να στηρίζει τις απαράδεκτες σκευωρίες εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μη νοιαζόμενος καθόλου για την ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα που μαστίζει όλες της περιφέρειες της Χώρας.

Δεν ξέρουμε, μάλιστα, αν με τον νέο «αντιρατσιστικό νόμο» οι κάτοικοι των ακριτικών Χωριών βρουν και τον μπελά τους τελικά. Γιατί, όπως κυλούν τα πράγματα στην σύγχρονη Ελλάδα, οι αλλοδαποί τείνουν να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες. Όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» κάνουν ότι μπορούν για να συμβεί αυτό και να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Γιώργος Μάστορας

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails