Saturday, November 30, 2013

Δίνουν τσάμπα τον Αστέρα

xilos

Σε ρινγκ μετατράπηκε η χθεσινοβραδινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη τις κλωτσιές, τις μπουνιές και τις βρισιές.

Αιτία, η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης και πρωταγωνιστές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακοί σύμβουλοι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς από τη μια μεριά και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο στενός του συνεργάτης και πρώην αναπληρωτής νομάρχης Χάρης Πασβαντίδης και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη Αττικής Ε. Γεωργίου.
Μυστική συμφωνία Σαμαρά – Σγουρού
Η μυστική συμφωνία του Σαμαρά με τον Σγουρό για να γίνει το χθεσινό παρατράγουδο με τον Αστέρα είναι να τον προτείνει ως Περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές.
Αλλάξανε το συντελεστή δόμησης τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να ευνοηθεί αυτός που θα πάρει τον Αστέρα για ένα κομμάτι ψωμί.  Κοψοχρονιά τον δίνουν τον Αστέρα…
Δίκιο είχε ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την φασαρία . Αλλά έπρεπε να του ρίξουνε και ένα μπερντάκι του Σγουρού  που έκανε τη βρωμοδουλειά, μαζί με τον δήμαρχο Βούλας τον κ.Πανά, για να δώσουνε τον Αστέρα για ένα κομμάτι ψωμί.
Να σημειωθεί ότι  ο Λάτσης πήρε χαμπάρι τι πήγε  να γίνει και με ποιον τρόπο και αποσύρθηκε από την προσφορά.
Ο Σαμαράς εξάλλου θελει να δώσει τον Αστέρα στον κολλητό του τον Κωνσταντακόπουλο και έχει βάλει μπροστάρη τον Σγουρό να κάνει τη βρώμικη δουλειά.
ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ; ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ…
Πόσο συνταγματικό λοιπόν είναι να αλλάξει μέσα σε μια νύχτα ο συντελεστής δόμησης;
Τσουκαλάς: Και ξεπουλάνε και μας δέρνουν
Επίθεση στον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό εξαπέλυσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτηρης Τσουκαλάς, με αφορμή τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Σε δήλωσή του ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ότι «ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως υποστηρίζει, ο κ. Σγουρός ήταν εκείνος που τού επιτέθηκε, σπρώχνοντας και απειλώντας τον.
«Έχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως περιφερειάρχης με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε ότι την Τρίτη 26.11.2013 το περιφερειακό συμβούλιο καταψήφισε ομόφωνα την πώληση ολόκληρης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης από το Λαιμό μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα, συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων.
Ωστόσο, όπως είπε, «πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης» ο κ. Σγούρος,« συγκάλεσε τρεις μέρες μετά εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόθεση πλέον να συνταχθεί υπέρ αυτή τη φορά του ξεπουλήματος της χερσονήσου και μάλιστα έναντι πινακίου φακής», ενώ «αυτή τη φορά είχε τη στήριξη και της παράταξης της Ν. Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, «παρ’ όλες τις εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, το Δήμαρχο της Βουλιαγμένης και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τέθηκε ξανά το θέμα σε ψηφοφορία» και «όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία».
Αυτό, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «εκνεύρισε τον κ. Περιφερειάρχη, προφανώς επειδή οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξής του έλειπαν τη συγκεκριμένη στιγμή, και για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του, πράγμα που συμβαίνει συχνά, όταν βρίσκεται κάτω από πίεση και δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πρόθεση του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία σαν να είναι ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα να κατέβει από το προεδρείο και να προπηλακίζει όσους είχαν αντίθετη γνώμη με αυτόν».
Ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε πως «η ουσία του θέματος δεν είναι η απαράδεκτη για θεσμικό παράγοντα της αυτοδιοίκησης συμπεριφορά του Περιφερειαρχή, αλλά ότι μετά τον Αστέρα ο Περιφερειάρχης θα πάρει κι άλλη εντολή από την κυβέρνηση και την τρόικα να ξεπουλήσει το Ελληνικό και τέλος να παραδώσει στους Ιδιώτες όλο το παράκτιο μέτωπο».
«Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας», κατέληξε.
Να θυμίσουμε ακόμη ένα σκάνδαλο που ενδιαφέρει τον κ.Σγουρό:
Σοκ στην ελληνική Αρση Βαρών. Σχεδόν ολόκληρη η Εθνική ομάδα βρέθηκε ντοπαρισμένη μετά από έλεγχο που έγινε από την WADA.
To αντι ντόπιγκ κοντρόλ έγινε στον Αγιο Κοσμά στις 7 Μαρτίου σε 14 αθλητές/αθλήτριες. Το πρώτο δείγμα έδειξε ότι θετικοί βρέθηκαν 5 άνδρες και 6 γυνάικες. Η συμμετοχή έτσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου φαντάζει απίθανη.
Η ελληνική ομοσπονδία ενδέχεται να ζητήσει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος και στη συνέχεια θα λάβει αποφάσεις.
Ηδη ο Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος είναι υπεύθυνος της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων, υπέβαλε την παραίτησή του και η ομοσπονδία τον έθεσε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Η ανακοίνωση της ΕΟΑΒ: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) ανακοινώνει ότι σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε από την WADA με αντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκτός αγώνων, στις 7 Μαρτίου του 2008, βρέθηκαν θετικά, τα πρώτα δείγματα 11 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Θα ζητηθεί η εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους κανονισμούς και κατόπιν το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτήσει, ειδική εξεταστική επιτροπή, που θα επιληφθεί του θέματος.
Διαβάστε επίσης

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails