Wednesday, September 10, 2014

ΤΟ ΚΚΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ… ΣΙΒΗΡΙΑ


zahariadis_makedoniko
Γράφει ο Αντίοχος.
Στο παγωμένο Σουργκούτ της Σιβηρίας έστειλε το «κόμμα του λαού» την πρώην αρχηγό του, Αλέκα Παπαρήγα.
Όχι εξορία, όπως πήγαιναν όλοι οι Γ.Γ. του ΚΚΕ όταν απομακρύνονταν από τη θέση τους (μιας και η… πολυαγαπημένη Σοβιετική τους Ένωση γκρεμοτσακίστηκε και μας άφησε χρόνους…), αλλά για να στήσει εκδήλωση προς τιμήν του αρχιπροδότη Ζαχαριάδη, τον οποίο οι «κακοί» Σοβιετικοί (δηλαδή αυτοί που διαδέχτηκαν τον τύραννο Στάλιν κι έκαναν την αποσταλινοποίηση…), καθώς και τα τότε τσιράκια τους στο ΚΚΕ, είχαν ξαποστείλει στη Σιβηρία. Και βέβαια, δεν έστειλαν εκεί τον «Στάλιν της Ελλάδος» για να κοπροσκυλιάζει, αλλά για να δουλεύει ως… ξυλοκόπος, προκειμένου να αποκτήσει… «προλεταριακή συνείδηση».
Η πρώην αρχικουμούνα, μίλησε στην εκδήλωση, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας, στο κτίριο του τοπικού Δασαρχείου, όπου δούλευε αναγκαστικά ο Ζαχαριάδης (και δεν ήταν… διευθυντής, όπως ψευδέστατα γράφουν τα κουμούνια… Ακούς εκεί διευθυντής…).
(ΥΓ): Ερώτηση: Στην τελευταία επιστολή του πριν αυτοκτονήσει, ο Ζαχαριάδης κατονόμασε ως υπεύθυνο –μεταξύ άλλων- και τον καπετάν-Γιώτη (Φλωράκη) στον οποίο «χάρισε το κουφάρι» του. Πως γίνεται, λοιπόν, το κουκουέ να τιμά συγχρόνως και τον «φονιά» και το θύμα του;
Απάντηση: Στο κουκουέ… όλα γίνονται. Μόνο η… πολυαγαπημένη του Σοβιετική Ένωση δεν ανασταίνεται, γι’ αυτό οι κουκουέδες είναι διαρκώς… θλιμμένοι.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails