Tuesday, August 4, 2015

Στον εισαγγελέα το κολλητάρι του Σαμαρά και συνεταίρος του σιωνιστή Μιωνή, Παπασταύρου, για τα 5,5 εκατομμύρια της λίστας Λαγκάρντ


Το κολλητάρι του Σαμαρά, Παπασταύρου, που εκπροσωπούσε την Ελλάδα στις "διαπραγματεύσεις - ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" με την τρόικα, καλείται με καθυστέρηση κάποιων ετών από τον οικονομικό εισαγγελέα για να εξηγήσει που βρήκε τα 5,5 εκατομμύρια που είχε κρυμμένα σε λογαριασμό της ελβετικής HSBC.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος, που είχε καταχωνιάσει τόσα εκατομμύρια στην Ελβετία, εκπροσωπούσε το κράτος μας στις... συζητήσεις με τους Ελβετούς για τα στοιχεία των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν μαύρο χρήμα σε ελβετικές τράπεζες!!!
Κι έπειτα αναρωτιέται κανείς γιατί αυτό το κράτος καταληστεύει τους φτωχούς και αφήνει στο απυρόβλητο τα λαμόγια της πολιτικής και οικονομικής ζωής. Τελικώς, έπειτα από....
έντονες πιέσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο εν λόγω "σαμαροφύλακας" εκλήθη από τον εισαγγελέα, αλλά αντί να εμφανιστεί ο ίδιος έστειλε δικηγόρο.
Γράφουν σχετικά οι καθεστωτικές ιστοσελίδες:
"Μετά τις 15 Αυγούστου θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο δικηγόρος κ. Παπασταύρου κλήθηκε από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, σε κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HCBS που περιλαμβάνεται στο υλικό της "λίστας Λαγκάρντ".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληθείς ως ύποπτος δεν εμφανίστηκε στον Εισαγγελέα αλλά δια του συνηγόρου του ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση. Η ακριβής ημερομηνία που θα βρεθεί ενώπιον του κ. Δραγάτση θα οριστεί μετά τις 15 Αυγούστου.Για τα ίδια αδικήματα έχει κληθεί σε εξηγήσεις και η μητέρα του κ. Παπασταύρου, καθώς ήταν συνδικαιούχος στον υπό διερεύνηση λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα.
Τον ισχυρισμό ότι το ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην ελβετική HSBC για τον οποίο ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα, δεν είναι δικό του κεφάλαιο, φέρεται να προβάλει ο δικηγόρος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου. Ο κληθείς σε εξηγήσεις για δύο κακουργήματα δικηγόρος, φέρεται να υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό σχετίζεται με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και ότι ο ίδιος είχε απλώς τη διαχείριση του λογαριασμού. Σημειώνεται ότι στον επίμαχο λογαριασμό ήταν επίσης συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει αποβιώσει, αλλά και η μητέρα του η οποία καλείται επίσης σε εξηγήσεις για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό που προβάλει προσκομίζοντας στον εισαγγελέα πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά, κάτι που αναμένεται να ζητηθεί και από τον κ. Μιωνή, ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση" - Πηγή: ΑΜΠΕ
Φαίνεται πώς μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ από το περιοδικό hot-doc, έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για ένα ακόμα πρωτοκλασάτο στέλεχος του περιβάλλοντος Σαμαρά. Σημειώστε ότι - σύμφωνα με δημοσιεύματα - στον φορητό υπολογιστή του Παπασταύρου βρέθηκε λογισμικό υποκλοπής όλων των τηλεφωνικών συνομιλιών του Μαξίμου. Το γεγονός αυτό συνδυάζεται προφανώς με την ένοχη σιωπή Σαμαρά για το ηχητικό ντοκουμέντο με τον παναθηναϊκάκια. Πολύς λόγος γίνεται επίσης και για τους στενούς δεσμούς του Παπασταύρου με τις μυστικές υπηρεσίες ξένης δύναμης, καθώς και για την άμεση συνεργασία του με τον γνωστό σιωνιστή παράγοντα και πρωταγωνιστή του σκανδάλου "Λίστα Λαγκάρντ", Σάμπι Μιονί
Η.Κ.

1 comment:

Anonymous said...

Ο λογαριασμός αυτός των 5.5 εκατ. δολ. είναι απλό σύμπτωμα σε κύκλωμα διακίνησης μαύρου χρήματος, που διακινούν τα διάφορα funds των Εβραίων. Ο Σάμπυ Μιωνής μαζί με τον Παπασταύρου τυγχάνουν αμφότεροι απόφοιτοι του Αμερικανικού Κολλεγίου, το οποίο μας έχει δόσει πολλούς αποφοίτους του εμπλεκομένους σε σοβαρά σκάνδαλα.
Ο Μιωνής έφυγε από την Ελλάδα το 1988 για να σπουδάσει στις ΗΠΑ.Μετά το πέρας των σπουδών του ασχολήθηκε με «χρηματοοικονομικά» στα γνωστά εβραϊκά κυκλώματα.Εν συνεχεία ιδρυσε «δικές» του χρηματοπιστωτικές εταιρείες μέσω των οποίων κατέστη πολυεκατομυριούχος. Σε αυτές συμμετείχαν ο εξάδελφος του Άλεκ Ματαθίας και ο Σολομών Λεβή, αρμόδιος στην ηλεκτρονική διαχείρηση, επίσης ο Άγγελος Μεταξάς του Ηλία της οικογενείας των πρώην ιδιοκτητών της ομωνυμης ποτοποιίας. Το 2006 εξαγοράζεται από τον Όμιλο Λάτση αλλά ο Μιωνής παραμένει δ.σύμβουλος μέχρι το 2011, οπότε καταφεύγει στο Ισραήλ. Ο Λάτσης έχει στενές σχέσεις με τους Εβραίους, η μια κόρη του έχει παντρευτεί τον Εβραίο Σιμον Μπλανκ, πολλά δε ανώτερα στελέχη της Eurobank είναι Εβραίοι όπως οι Σολομών Μπεράχα,Λάζαρος Σεφιχά, Λύδια Μοδιάνο.
Ο Εβραίος δικηγόρος Ιωσήφ Νισσήμ, απόφοιτος και αυτός του Αμερικανικού Κολλεγίου,έχει εγκατασταθεί στην Γενεύη και είχε την ευθύνη να ανοίγει τους παράνομους λογαριασμούς στην HSBC και σε άλλες τράπεζες.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails