Friday, January 26, 2018

Αλβανοί μετέφεραν με τα πόδια από τα σύνορα πάνω από 16 κιλά χασίς

Οι τρεις αλλοδαποί μεταφορείς εντοπίστηκαν από συνοροφύλακες στην περιοχή της Φλώρινας

Περπατώντας μέσα στην παγωνιά από αφύλακτα μονοπάτια της μεθορίου πέρασαν από την Αλβανία στο ελληνικό έδαφος τρεις νεαροί Αλβανοί, μεταφέροντας ο καθένας από έναν σάκο με χασίς. Δεν έφτασαν, όμως, ποτέ στον προορισμό τους, καθώς σε περιοχή της Φλώρινας τους εγκλώβισαν άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.


Οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πληροφορίες ότι επρόκειτο να γίνει μεταφορά ναρκωτικών από την γειτονική χώρα και περιπολούσαν στο πλαίσιο επιχείρησης που οργανώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Όταν εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 20, 22 και 27 χρόνων να κινούνται πεζή, τους ακινητοποίησαν, άνοιξαν τους τρεις σάκους που μετέφεραν και βρήκαν μέσα 16 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16 κιλών και 411 γραμμαρίων.

Οι Αλβανοί συνελήφθησαν και κατά την διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς που τους άσκησε δίωξη για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails