Thursday, January 11, 2018

Αγόρια μετανάστες αντικαθιστούν τα κορίτσια ως πόρνες στη ΣουηδίαΤο φαινόμενο της ανδρικής πορνείας κερδίζει δυναμική στη Σουηδία, η οποία, ειρωνικά, είναι γνωστή ως πρωταθλήτρια της ισότητας. Τα παιδιά μεταναστών που κινδυνεύουν με απέλαση πιστεύεται ότι παρουσιάζουν υπερβολική εκπροσώπηση σε αυτόν τον τομέα.
Σουηδικές και διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι τα νεαρά αγόρια υπερεκπροσωπούνται στην πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών στη πιο πολυπληθή χώρα της Σκανδιναβίας, δήλωσε στον Σουηδικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT η Suzann Larsdotter, σεξολόγος της Σουηδικής Ομοσπονδίας Σεξουαλικού Διαφωτισμού (RFSU).

“Η πορνεία είναι ένα σημαντικό συμβολικό ζήτημα για την ισότητα των φύλων, καθώς συχνά θεωρείται ότι οι άνδρες είναι δράστες και οι γυναίκες είναι θύματα. Οι άνδρες και τα αγόρια που πωλούν σεξ ερμηνεύονται σε σχέση με τη σεξουαλικότητά τους, ενώ τα κορίτσια και οι γυναίκες θεωρούνται πάντοτε θύματα”, είπε η Larsdotter.
Τα παιδιά των μεταναστών είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, υπογράμμισε η Larsdotter τονίζοντας την έλλειψη συγκεκριμένων γνώσεων σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της προέλευσης των ιερόδουλων.
“Χρειάζεται περισσότερη έρευνα όσον αφορά τους νεαρούς τρανσέξουαλ, τους νέους ομοφυλόφιλους και τους μετανάστες, ιδιαίτερα τους μετανάστες”, υποστήριξε η Larsdotter.
Σύμφωνα με την Larsdotter, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τους άνδρες που πωλούν σεξ. Για παράδειγμα, το κοινό τείνει να θεωρεί τις ανδρικές πόρνες ως αδιακρίτως ομοφυλόφιλους και δεν βλέπει την ευάλωτη θέση τους.
“Οι ομοφυλόφιλοι θεωρούνται συχνά ασύδοτοι και μερικές φορές ακούω σχόλια όπως «δεν είναι πολύ κακό εάν παίρνουν μια μικρή ανταμοιβή για το σεξ που αγαπούν τόσο πολύ”, υποστήριξε η Larsdotter.
Η Anna Lagerdahl, αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της πορνείας, δήλωσε ότι έχει ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά με τα κορίτσια που πωλούν σεξ στο δρόμο, αλλά υποστήριξε ότι η αστυνομία δεν είναι τόσο αποτελεσματική στο να έρθει σε επαφή με αγόρια και άνδρες. Ένας από τους λόγους είναι η εμπιστευτική μυστικότητα, καθώς οι περισσότερες συναλλαγές για σεξ που αφορά αρσενικά γίνονται μέσω κλειστών ηλεκτρονικών φόρουμ, σε αντίθεση με την “παραδοσιακή” πορνεία.
Εντωμεταξύ, δεκάδες χιλιάδες λεγόμενοι «ανήλικοι πρόσφυγες» που βρίσκονται σήμερα σε κίνδυνο απελάσεως έχουν επισημανθεί ως «πρώτη ύλη» για μια νέα σκιώδη κοινότητα, καθώς ενδέχεται να επιλέξουν να μείνουν σε αφάνεια μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου τους. Πολλοί από αυτούς είτε έχουν φτάσει στην ηλικία των 18 ετών είτε έχουν βρεθεί ότι είπαν ψέματα για την ηλικία τους κατά την άφιξή τους στη Σουηδία.
Μόνο το 2015 ήρθαν στη Σουηδία 35.000 πρόσφυγες και έφηβοι μετανάστες, εκ των οποίων 24.000 από το Αφγανιστάν. Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες από αυτούς, πιστεύεται ότι έχουν ήδη εξαφανιστεί από το ραντάρ των αρχών.
“Κάποιοι από αυτούς μπορεί να καταλήξουν να κάνουν κατάχρηση ναρκωτικών, ενώ άλλοι είναι στο έγκλημα”, δήλωσε στην Aftonbladet μια ανώνυμη πηγή της αστυνομίας. Σύμφωνα με την πηγή, υπάρχει μια εμφανής σχέση μεταξύ της απόρριψης, της έλλειψης στέγης και του εγκλήματος. Η πηγή αναγνώρισε επίσης ότι πολλοί προσπαθούν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα προσφεύγοντας στην πορνεία.
Η Sanna Vestrin, η οποία προεδρεύει του Εθνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (Farr), δήλωσε ότι πολλοί από τους νέους που έρχονται σε επαφή με το Farr παραδέχθηκαν ότι σκέφτονταν να μείνουν στην αφάνεια για να αποφύγουν την απέλαση.
”Όσο σκοτεινή κι αν είναι η μη καταγεγραμμένη διαβίωση στη Σουηδία, πολλοί από τους νέους εξακολουθούν να τη θεωρούν ως καλύτερη εναλλακτική λύση σε σχέση με τη ζωή που αναμένεται στο Αφγανιστάν”, δήλωσε η Vestrin.

πηγη

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails